Trebuie spus faptul că Adi Hădean a devenit cunoscut maramureşenilor din vremea în care realiza emisiuni de radio în Baia Mare. De asemenea, lucrează de peste 15 ani în arta culinară şi a fost gazda mai multor emisiuni TV de profil, difuzate pe posturi locale şi naţionale. În 2003 publica prima sa carte gastronomică, „Sare si piper”, iar din 2004 începe mai multe stagii de pregătire profesională în bucătării din Europa (Spania, Franţa, Germania) şi din Asia (Singapore, Malaezia, Thailanda).

Adrian Hădean are site-ul propriu

În 2011, a propus şi implementat programul de responsabilitate socială “Farfurii curate”, care promovează alimentaţia sănătoasă în grădiniţele din Cluj-Napoca, e descris Adrian pe site-ul masterchef.protv.ro. Băimăreanul deţine blogul propriu, adihadean.ro, unde, sub titulatura “reţete fără secrete”, publică permanent propuneri culinare (zemoase, uscături, dulciuri, reţete cu carne şi fără carne, all seasons, etc). “Am acceptat invitaţia care mă onorează. Prezența mea în juriul MasterChef nu este doar o recunoaştere a tuturor eforturilor mele şi un motiv de mândrie, e și o responsabilitate, o provocare în plus, pe care mi-o asum cu mult entuziasm şi seriozitate. Am încredere că va fi o nouă etapă din care voi avea şi eu multe de învăţat dar voi putea transmite mai departe cunoştinţele, preocupările mele, pasiunea mea pentru gătit. Sunt un om norocos, pentru că pot spune cu mâna pe inimă că în cazul meu nu mai există bariere între muncă și pasiune”, a scris pe site-ul propriu noul jurat Masterchef.

Scrie, fotografiază, găteşte…

Potrivit propriei descrieri publicate pe blog, Adrian a început să lucreze în radio la 17 ani, ca animator, vorbind oamenilor despre lume, viață, veselie și muzică timp de 13 ani. Adrian Hădean povesteşte că a început să facă emisiuni pentru televiziune în anul 2002 și de atunci a livrat show-uri culinare pentru Antena1, Euforia TV, TVR și o serie de televiziuni locale. “Am scris sute (poate peste 1000, cine mai stă să numere?) de articole în cotidiene, săptămânale și reviste și am publicat prima mea carte în 2003. După ce m-am retras din presă am lucrat în marketing, mai întâi ca specialist marketing și apoi ca brand manager în industria alimentară. Între timp am descoperit că pot trăi bine urmându-mi pasiunea de o viață – gătitul. Am devenit bucătar profesionist și cu diplomă (înțeleg că-i important pentru unii), consultant pentru restaurante și, pentru a nu pierde legătura cu scrisul, blogger. Am decis să scriu despre mâncare, dar și să-mi dezvolt pasiunea pentru fotografie. Îmi fac singur fotografiile pentru blog și pentru pagina de Facebook, scriu cu multă bucurie și încerc să-i ajut în felul acesta pe cei care-și închipuie că bucătăria e un loc îngrozitor în care te pândesc mari primejdii”, a relatat pe blog Adi Hădean.

De la farfurii curate la torţa olimpică

Pasiunea pentru gătit i-a adus în viață unul dintre cele mai solicitante și mai frumoase proiecte la care am lucrat vreodată, Farfurii curate, programul de alimentație sănătoasă destinat grădinițelor, program introdus cu succes în cinci grădinițe de stat din Cluj Napoca, povesteşte Hădean. “Farfurii curate a atins destinele a aproape 1000 de copii, părinți, bunici, educatori și bucătari de grădiniță din Cluj și mi-a atins mie viața într-un fel care m-a schimbat, m-a îmbogățit și m-a făcut să fiu mai atent cu ce mi se întâmplă sau cu ce permit să mi se întâmple, începând de la felul de a mă alimenta până la felul în care îmi trăiesc viața în ansamblu. Aceeași pasiune mi-a oferit un cadou la care nu mă așteptam: posibilitatea de a purta torța olimpică înaintea deschiderii ediției din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra. Sunt recunoscător pentru asta și pentru toate lucrurile bune ori mai puțin bune pe care le văd, simt, miros, trăiesc în fiecare zi”, s-a confesat Adrian pe blogul său.

Cine sunt colegii lui Adi Hădean

Adrian Hădean va face echipă în juriul Masterchef cu Patrizia Paglieri şi Florin Scripca. Patrizia Paglieri, de origine italiană, din San Remo, este supranumită şi Liza Minnelli, datorită asemanarii cu faimoasa divă. Cu o personalitate carismatică şi plină de viaţă, Patrizia este însă dură în bucătărie, ridicând foarte sus standardele de calitate ale restaurantelor pe care le conduce. Ea a ajuns în România în anul 1999, împreună cu părinţii, când au fondat primul restaurant de familie în Buftea. Acum, declara că în România se simte acasă, iar în Italia călătoreşte doar o dată pe an, conform site-ului masterchef.protv.ro. Florin Scripca face parte din celebra echipa Flavours şi, în prezent, coordonează bucătăriile unora dintre cele mai apreciate locuri din Bucureşti: Biutiful, Fratelli, Le Bistro sau Willbrook Platinum Center. Florin impresionează prin dedicare şi seriozitate, dar şi prin carismă şi simţ al umorului. În ultimii 10 ani, a urmat mai multe cursuri de perfecţionare în Marea Britanie, la Londra, în Oxfordshire, în cadrul companiei de catering “Jamie Oliver`s Fabulous Feasts” şi în Exeter, la ferma bio de carne „Pipers Farm”, şi în Franţa, la „Cantine du Faubourg” din Paris, potrivit masterchef.protv.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!