Mai mult, acesta este autorul a doua hat-trick-uri, reușite cu Universitatea Cluj și Politehnica Iași, fiind pe primul loc și în această ierarhie. În vârstă de 25 de ani (1,90m si 114 kg), jucătorul de linia a treia a repetat practic istoria ediției din 2013 a SuperLigii când, în turul competiției reușea tot două hat-trick-uri și o dublă, însă pentru echipa la care era legitimat atunci, Universitatea Cluj (a reușit tripla în meciurile cu CSM și Dinamo).

Cum ți s-a părut acest tur al SuperLigii CEC Bank?
A fost cred că cel mai echilibrat tur de la înființarea competiției, toate echipele s-au întărit, am fost mult mai apropiați valoric. Acest lucru este unul pozitiv pentru că meciurile sunt mai puternice, iar aceasta duce la creșterea nivelului competiției interne.

Care este secretul reușitelor tale, fiind principalul marcator de eseuri, cu opt încercări?
Pentru mine este o reeditare a sezonului 2013, atunci când evoluam la Universitatea Cluj și am reușit exact ca acum doua hat-trick-uri și o dublă. Mi-a fost dor să marchez eseuri, este o bucurie care cu greu poate fi descrisă. Mă bucur că pot ajuta echipa, că pot finaliza eforturile colegilor mei și că, pas cu pas, ajungem să ne îndeplinim obiectivul.

Pentru Baia Mare este un an competițional cu multe schimbări: un antrenor nou pe banca tehnică, jucători noi…
Cred că trebuia să vină și această schimbare la echipa pentru că finalele pierdute s-au tot adunat. A fost un început nou și pentru noi, George Sava este un antrenor cu un stil diferit de cel al lui Eugen Apjok. A fost un pic grea această trecere de la un antrenor la celălalt pentru că sistemul de joc pe care ni l-a cerut fiecare e total diferit.

Ce a adus nou Sava?
Un mare plus pe partea de mentalitate. Încă de la început am pornit cu gândul că ne pregătim pentru a câștiga SuperLiga și că fiecare meci e un mic pas spre acest obiectiv. Sava este un antrenor care adoră spectacolul rugbistic, iar stilul lui de joc este unul deschis, cu multe offload-uri, cu multe pase. Practic s-a schimbat totul la noi, de la stilul de joc la pregătire, antrenament, totul.

Cum ai caracteriza evoluția echipei?
Am început un pic mai timid, era si normal după o schimbare atât de mare. Ne-a luat un timp ca sa înțelegem exact ce ne cere antrenorul să jucăm, să ne adaptăm acestui stil mult mai rapid și mai deschis față de ceea ce am jucat până acum. În plus, meciurile cu adversarii mai buni le-am avut la început, după care, treptat treptat am început să jucăm ceea ce ni se cere, să ne găsim ritmul. Evoluțiile au început să fie constante, să prindem încredere mai multă în noi, să ne găsim altfel pe teren.

Este un an competițional în care ați câștigat Cupa Regelui. Cat de mult va motivat acest trofeu?
Pentru noi Cupa Regelui a fost o competiție care s-a terminat frumos, am jucat fără presiune, bucurându-ne de rugby. Ne-am bucurat că am câștigat și cu Timișoara și cu Steaua, meciuri care au fost ca o adevărată finală, iar faptul ca ne-am impus noi ne-a dat încredere și ne-a motivat pentru ce a urmat în SuperLiga CEC Bank.

Apoi, noi considerămat Cupa României o competiție importantă, o competiție pe care ne dorim să o câștigăm. Am ajuns deja pe primul loc în clasament și, cu siguranță, până în fazele finale echipele vor juca cu tot lotul, vor rula toți jucătorii, fiecare încercând să își îmbunătățească jocul. Obiectivul nostru final este victoria, câștigarea trofeului, dar ne interesează să practicăm un joc frumos, spectaculos, care să placă spectatorilor și iubitorilor acestei frumoase discipline sportive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet