Sute de băimăreni au protestat în seara zilei de duminică, 29 ianuarie, pe străzile din municipiu împotriva legii graţierii şi amnistiei. Frigul de afară nu a constituit o problemă. Oamenii şi-au dat întâlnire în faţa Palatului Administrativ, după care au mărşăluit pe şincai, bulevardul Bucureşti, mai departe pe Republicii, Traian şi înapoi în zona Prefecturii Maramureş. Mulţimea a scandat, printre altele, şi “Hoţii, hoţii”, “Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta” sau “DNA să vă ia”, dar şi “Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”.

„Am protestat pentru o lume mai bună!”

Protestatarii şi-au motivat prezenţa la marş prin faptul că guvernanţii au ajuns mult prea departe, în viziunea lor, cu repetatele încercări de a-i scăpa de închisoare pe infractorii din randul clasei politice.

„Mi se pare execrabil faptul că ţin cu dinţii ca prietenii lor de furturi să scape de închisoare. Legea graţierii mi se pare o mizerie în condiţiile în care celelalte promisiuni din campania electorală nu au fost îndeplinite. Practic, s-au rezolvat toate problemele, asta mai lipsea de făcut. Voi participa la astfel de proteste ori de cate ori va fi necesar. O fac pentru mine, soţia mea şi pentru copiii noştri, o fac pentru un viitor mai bun, într-o lume mai corectă”, a apreciat Călin M. Este cea de-a doua duminică la rând în care oamenii au ieşit din casă, pentru a protesta împotriva graţierii.

Proteste similare au avut loc şi în alte oraşe precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Iaşi, Satu Mare, Suceava, Iaşi, Piteşti sau Piatra Neamţ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și