Cele două proiecte a căror finanțare a fost deja semnată vor aduce comunei Șieu o sumă de aproape 1,5 milioane de lei. Primul proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin PNDL, este în valoare de 1.137.923,00 lei și banii se acordă pentru realizarea obiectivului de investiții ”Accesibilizare zone prin construirea a trei poduri peste râul Botiza, în comuna Șieu, județul Maramureș. Valoarea totală a investiției este de 1.292.971,00 lei, iar cheltuielile aferente contribuției de la bugetul de stat sunt prevăzute în O.U.G. nr. 28/2013, aprobată prin Legea nr. 89/2015 și în Normele Metodologice.

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect finanțat pe PNDL2, în sumă de 361.409,00 lei, banii au fost alocați pentru realizarea obiectivului de investiții ”Pod peste râul Botiza cu acces din drumul DJ 171 A, în comuna Șieu, județul Maramureș”, în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene nr. 3680/2017, privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului național de dezvoltare locală, pentru județul Maramureș, în perioada 2017 – 2020, cu modificările și completările ulterioare. Valoarea totală a investiției este de 420.427,00 lei.

Irina Iusco, primarul comunei Șieu s-a declarat încântată de faptul că, executivul administrației județene este atât de implicat în problemele comunității locale și a mulțumit președintelui Consiliului Județean pentru participare și prezență. Edilul din Șieu a amintit și de proiectul privind reabilitarea Școlii Gimnaziale, a cărui finanțare speră să ajungă în cel mai scurt timp, dar și despre un alt proiect aflat în lucru, respectiv o stație pentru tratarea apei din comună, proiect a cărui valoare a fost estimată la suma de 680.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la acest moment important pentru comuna Șieu a arătat că a văzut, din nou, o ședință extrem de agitată a Consiliului Local.

„Regret să constat că orgoliile politice și cele de interes personal afectează bunul mers al administrației locale în Șieu. Consiliul Local de aici ar trebui să se maturizeze și să înțeleagă că scopul pentru care au fost trimiși de cetățeni în acest for este să reprezinte comunitatea și interesele locuitorilor. Am luat încă o data cunoștință de problemele legate de aducțiunea de apă, de cele privind finalizarea proiectului de canalizare și voi încerca, în limita competențelor Consiliului Județean Maramureș, să le ofer întreaga mea asistență. Dar oricât de mult încearcă cineva din exterior să ajute o administrație, acest lucru ar trebui să fie realizat, în primul rând, de cei care trăiesc aici.

Prioritățile ar trebui stabilite pe plan local și reprezentanții din Consiliul Local ar trebui să dezbrace haina politică înaintea ședințelor, pentru a putea pune în prim plan interesul comunității. Înțeleg situția ingrată în care se află primarul comunei Șieu, Irina Iusco, și tocmai din acest motiv, întreaga atenție a administrației județene trebuie îndreptată și mai mult spre probleleme comunității locale”, a conchis Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Informații furnizate de Consiliul Județean Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și