Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2017.

Patru medii de 10 (zece) s-au înregistrat în Maramureş la Bacalaureat, acestea fiind obţinute de Adriana Iulian Mariş şi Gabriela Maria Pop (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare), Mara Mihali (Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare) şi Iulia Simona Şanta (Liceul Teoretic „Petru Rareş” Târgu Lăpuş).

În afara celor patru, vor mai primi câte 1.000 de lei alţi 26 de elevi maramureşeni, care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a.

În total, pe plan naţional, vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenţi de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și