Ieri, 21 noiembrie, în urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au stabilit că un minor de 15 ani, din municipiu, ar fi deţinut în vederea comercializării 120 bucăţi de articole pirotehnice fără a fi autorizat de instituţiile abilitate în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de articolul 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea victimizarii populaţiei, ca urmare a folosirii în condiţii nelegale a produselor pirotehnice, poliţiştii maramureşeni recomandă tuturor cetăţenilor să respecte normele legale existente în acest domeniu.

În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

a) orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
b) comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
c) comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni

De asemenea, poliţiştii recomandă părinţilor ca în această perioadă să-şi supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Utilizarea articolelor pirotehnice poate genera consecinţe imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită responsabilitate sporită în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet