Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, cercetările au început după ce în 21 septembrie o persoană a reclamat la poliție că fiul său minor a fost agresat sexual de un bărbat, care s-a prezentat ca fiind medic.

„Din datele furnizate la acel moment reieşea faptul că minorul a fost condus la adresă de către un alt băiat, de vârstă apropiată”, au transmis polițiștii.

Cercetările au fost preluate de Biroul Agresiuni Sexuale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, iar investigaţiile efectuate au condus la identificarea altor trei minori care au interacţionat cu bărbatul.

„În urma audierilor şi probatoriului administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul s-ar fi prezentat drept medic, afişând în acest sens şi un anumit instrumentar medical, şi ar fi procedat la anumite examinări corporale asupra minorilor, precum şi la alte gesturi şi acte de natură sexuală”, au mai arătat polițiștii.

Bărbatul a fost identificat, iar joi polițiștii i-au percheziționat locuința. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe probe şi mijloace de probă – ştampile, instrumentar medical, halate de tip medical şi documente care i-ar fi atestat profesia.

Bărbatul a fost dus la audieri şi ulterior reţinut.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală, viol şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Citește și