Bărbatul a fost dat în judecată de sora sa, la Hârlău, aceasta considerându-se public jignită după ce fratele ei a acuzat-o într-un mesaj postat pe rețeaua socială că nu a avut grijă de mama lor bolnavă, iar asta i-a provocat moartea, relatează Ziarul de Iași.

Femeia a publicat pe Facebook o fotografie cu ea, iar după câteva luni fratele ei a distribuit imaginea, alături de care a adăugat mesajul: „Aceasta este una dintre asasinii mamei mele, se numeşte M.S. Aceasta este una din cele mai mari libertine care au existat vreodată”.

„Instanţa este conştientă de importanţa libertăţii de exprimare într-o societate democratică şi de dreptul la imagine al persoanelor la care se referă aceste comunicări, apreciind că, prin postarea unui mesaj public, conţinând aprecieri jignitoare şi neprobate la adresa reclamantei, i-a fost afectată în mod negativ imaginea acesteia.

Astfel, deşi pârâtul este nemulţumit de faptul că reclamanta nu a ajutat-o pe mama lor, în timpul vieţii acesteia, că nu ar fi contribuit în vreun fel la întreţinerea acesteia, că ar fi luat lucruri de la locuinţa ei, că ar fi agresat-o în urmă cu mai mulţi ani, că nu i-ar fi telefonat pentru a-i face urări la ziua de naştere, ori că ar fi luat partea unităţii spitaliceşti pe care reclamantul a acuzat-o de moartea mamei sale, nu rezultă de nicăieri că atitudinea acesteia ar fi generat moartea mamei părţilor sau, mai mult, că ea însăşi, împreună cu alte persoane (neindicate de către reclamant) ar fi ucis-o pe aceasta”, au apreciat magistrații.

Același bărbat a fost dat în judecată și de fratele său, după ce i-a scris, tot pe Facebook, dar și pe afișe lipite pe garduri, că este „non valoare cu sânge de criminal”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și