Primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, spune că proiectul care urmează să se implementeze la nivel de comună este cel mai mare proiect care s-a desfășurat la nivelul comunei Bârsana când vorbim despre dimensiunea socială.

“Am obținut, de Moș Nicolae, pentru barsănești și năneșteni, un contract de finanțare în valoare de 1.000.000 de euro pentru un proiect care vizează implementarea de măsuri integrate în comuna Bârsana. Obiectivul general al acestui proiect este acela de reducere a numărului de persoane aparținând comunității aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, reducerea ratei șomajului prin implementarea de intervenții integrate de ocupare, educație, formare profesională, asistență socială și îmbunătățirea condițiilor de trai prin dezvoltarea de servicii sociale, reducerea abandonuluii școlar, programe de ucenicie, consiliere, orientarea și medierea pe piața muncii, cursuri de calificare, crearea de noi locuri de muncă, programe școală după școală, subvenții pentru elevii participanți în program, respectiv campanii de informare și conștientizare”, arată primarul Teodor Ștefanca.

El a mai precizat că membrii grupului țintă vor primi în mod regulat pachete conținând produse de igienă personală. Proiectul mai vizează înființarea unui centru multifuncțional și dotarea lui la standarde europene pentru rezolvarea cazurilor sociale din comuna Bârsana. Grupul țintă este format din 251 de persoane din comuna maramureșeană amintită, dintre care 39 elevi și 212 adulți – persoane din comunitatea marginalizată aflată în risc de sărăcie sau excluziune socială.

“Suntem nerăbdători să semnăm cererea de finanțare și să începem activitățile propriu-zise, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie, astfel contribuind la creșterea calității vieții – un obiectiv prioritar al nostru”, a concluzionat primarul din Barsana.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet