În sezonul 2019-2020 nu vor fi decernate titlurile de campioni, și nu va retrograda nicio echipă. În Liga Națională masculină, după ultimul meci, jucat pe 9 martie, Universitatea BT Cluj-Napoca ocupa primul loc, cu 33 de puncte, urmată de CSM CSU Oradea, tot cu 33 de puncte, și BC CSU Sibiu, cu 31 de puncte. La feminin, pe primul loc se afla campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (27p), urmată de vicecampioana CS Municipal Satu Mare (24 p) și FCC Baschet Arad (23 p).

„S-a convenit cu reprezentanții cluburilor din ligile naționale masculine și feminine înghețarea campionatelor, deoarece majoritatea echipelor nu au posibilitatea financiară de a respecta regulile impuse prin ordin de ministru pentru reînceperea pregătirii”, a declarat Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet, pentru Agerpres.

Conform deciziei Federației Române de Baschet, CSM Sighetu Marmației a terminat campionatul pe ultimul loc în Grupa Albastră, dar nu va retrograda din Liga Națională.

Clasament Grupa Albastră

Constanța - 17 8 9 1226-1250 25p
Târgu Jiu - 17 6 11 1296-1394 23p
Miercurea Ciuc - 17 4 13 1247-1387 21p
CSM Sighet - 17 3 14 1178-1473 20p

Sighetenii se vor retrage din Liga Națională

Chiar dacă au primit o șansă nesperată de a juca și anul viitor în Liga Națională, foarte probabil, sighetenii vor trimite o adresă la Federația Română de Baschet prin intermediul că reia vor anunța că se retrag din campionat.

„În primul rând, nu dispunem de o sală omologată pentru meciurile din Liga Națională, noi am primit o derogare de la FRB pentru a juca meciurile de pe teren propriu în sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier. Sala Polivalentă din Sighetu Marmației va fi funcțională abia anul viitor, anul acesta urmând să înceapă lucrările de reabilitare cu fonduri asigurate de Compania Națională de Investiții.

În al doilea rând este vorba de puterea economică a municipiului Sighetu Marmației. Suntem un club de drept public și marea majoritate a finanțării este asigurată de Primăria Sighetu Marmației. În condițiile pandemiei de coronavirus nu știm de ce fonduri vom mai putea beneficia în următorul sezon”, a declarat George Opriș, președintele clubului CSM Sighetu Marmației, pentru AxaNews.ro.

George Opriș îi asigură însă pe sigheteni că echipa de baschet nu va fi desființată.

„Baschetul din Sighetu Marmației nu va muri. Vom continua cu echipa de tineret, pe care ne gândim, deocamdată, în ce campionat să o înscriem.

La debutul pandemiei de coronavirus CSM Sighetu Marmației a reziliat contractele cu jucătorii străini (trei americani și doi moldoveni) pe care îi avea în lot, în timp ce baschetbaliștii români au intrat în șomaj tehnic și în această perioadă vor deveni liberi de contract.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet