"Nu are nicio legătură cu impoliteţea. Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni. După unii ar fi trebuit să-l mai invit o dată să văd dacă face la fel sau nu. Niciun prtocol din lumea asta nu lucrează aşa: «Te-am chemat la un protocol, te-ai îmbătat, te-ai urcat pe masă, ai stricat atmosfera, dar eu te mai invit o dată pentru că poate nu te mai îmbeţi data viitoare»", a precizat Traian Băsescu.

El a adăugat că, de acum înainte, Crin Antonescu ori merge la Cotroceni "ca turist, în grupuri organizate" ori va avea loc o discuţie în care se va conveni că protocolul la Cotroceni nu poate fi încălcat.

"Merge ori ca turist, în grupuri organizate sau, dacă va fi o discuţie în care să convenim că nu se poate încălca protocolul la Cotroceni ... dar, altfel, aici sunt nişte automatisme: cine încalcă protocolul nu mai rămâne pe lista de invitaţi la evenimente de protocol", a adăugat Băsescu.

Preşedinte al Senatului şi şef al PNL, Crin Antonescu a lipsit miercuri de la ceremonia de învestitură a lui Andrei Gerea în funcţia de ministru al Economiei, după demisia lui Varujan Vosganian. Surse politice au declarat atunci că preşedintele PNL nu a fost invitat de către Administraţia prezidenţială la ceremonia de la palatul Cotroceni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet