Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi premierul francez Jean Castex urmau să ia parte la ceremonii în memoria victimelor, la fiecare din ţintele teroriştilor din noiembrie 2015.

Din ianuarie 2015, peste 260 de oameni au fost ucişi în Franţa în atacuri teroriste confirmate sau prezumtive.

Mai mulţi suspecţi acuzaţi de legături cu atacurile din ianuarie 2015, care au vizat redacţia Charlie Hebdo şi un supermarket kosher şi s-au soldat cu 17 morţi, compar în prezent în faţa justiţiei.

Au fost trimişi de asemenea în judecată 20 de suspecţi acuzaţi de legături cu atacurile din noiembrie 2015, inclusiv unicul presupus membru supravieţuitor al grupului care a comis atentatele.

În plus, ceremoniile de vineri au loc la câteva săptămâni după două noi atentate, aminteşte dpa: decapitarea în apropiere de liceul parizian unde preda a unui profesor care a folosit caricaturi ale profetului Mahomed publicate iniţial de Charlie Hebdo la o lecţie despre libertatea de exprimare, iar două săptămâni mai târziu uciderea a trei persoane într-un atac cu cuţitul la o biserică din Nisa.

Ulterior, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să intensifice campania deja planificată de combatere a militantismului islamist sub toate formele, violente sau nu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și