Nu este niciun secret pentru nimeni că Sebastian Mihai Lupuţ a ajuns în funcţie propus şi sprijit de PNL, chiar dacă este apolitic. Cum liberalii au pierdut alegerile, cei care vor propune un nou prefect sunt social-democraţii sau liberal-democraţii.

Dacă înainte de 11 decembrie cei care vizau funcţia de prefect erau cei de la PSD şi aveau deja pregătit candidatul perfect, după „fatidica” dată au apărut şi alţi pretendenţi.

„Încă de la întocmirea listelor de candidaţi la PSD se ştia că Florin Tătaru va primi funcţia de prefect ca să renunţe la un nou mandat. Deşi nu a făcut o figură bună la alegerile locale, are sprijin de la Centru, astfel că are toate şansele să fie numit prefect”, au precizat surse din PSD.

Aceleaşi surse au mai precizat că Tătaru a făcut în ultima lună numeroase drumuri la Bucureşti pentru a-şi pregăti terenul. Numai că socotelile lui Tătaru ar putea fi încurcate de un nou pretendent, Cornelia Negruţ care s-a văzut „rămasă de căruţă” după 11 decembrie şi vrea cu orice preţ şi ea o funcţie.

„A cedat deja funcţia de preşedinte a Organizaţiei ALDE Maramureş către Ciprian Rogojan ca să poată să fie numită. Vrea ori funcţia de şefă a Vamei ori cea de prefect. La vamă sunt slabe şanse pentru că Lupuţi are fiul tot în ALDE, dar la Bistriţa, aşa că rămâne cea de prefect”, spun surse din ALDE.

Niciunul dintre cei doi nu are absolvit cursul de Înalt Funcţionar Public, numai că acesta nu mai este un criteriu de eligibilitate pentru demnitatea de prefect. Cert este că cel care îi va urma lui Lupuţ va avea un mandat foarte greu: organizarea de anticipate în mai multe localităţi din judeţ dar şi soluţionarea definitivă a mai multor dosare funciare care au decizii definitive şi irevocabile de la instanţă.

Cât de mult are de câștigat sau de pierdut județul Maramureș prin numirea lui Tătaru sau Negruț ca prefect… vă lăsăm pe dumneavoastră, cititorii, să decideți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet