Oamenii care se încadrează în Schema Naţională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice şi pentru Persoanele fără Adăpost beneficiază de un card social prin care îşi pot cumpăra o masă caldă de la restaurante partenere.

Cardurile sunt alimentate cu 180 de lei pe lună şi, deşi acestea au fost împărţite beneficiarilor în noiembrie, abia acum au fost viraţi primii bani.

Bătrânii au primit bani retroactiv şi pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie. Astfel, fiecare beneficiar avea 720 de lei pe card. Nu pentru mult timp, însă. Mai mulţi indivizi s-au gândit să profite de nevoiaşi.

O femeie în vârstă de 82 de ani a refuzat schimbul.

Cei care doreau să îi cumpere cardul i-au lăsat un număr de telefon la care să sune, în cazul în care s-ar răzgândi. Reporterul a apelat acel număr şi i-a răspuns administratora unei pensiuni care a susţinut că se ocupă şi cu distribuire de mâncare caldă pentru nevoiaşi.

Administrator pensiune: Am dus sarmale, am dus şniţele de porc, şniţele de pui, friptură.

Peste 5.000 de persoane din Bistriţa-Năsăud primesc carduri sociale
Se pare că cei care au cumpărat cardurile au început să împartă şi mâncare, în unele cazuri, probabil în încercarea de a-şi acoperi acţiunile.

Proprietarul unui restaurant partener al programului a mers la Poliţie după ce a aflat despre acţiunile firmelor.

Dan Ştefoi, proprietar restaurant: Asta a fost alocat exact pentru repornirea restaurantelor, să ajungă o masă caldă la persoanele vulnerabile, dar ne împotmolim, nu putem să ducem la bun sfârşit, pentru că uite, vin alţii mai şmecheri, dau cardul pe un POS şi şi-au luat banii fără investiţie, fără nimic.

Stelian Dolha, prefect Bistriţa-Năsăud: Chiar mă îngrijorează lucrul acesta. Aş vrea ca ancheta Poliţiei, care deja este în desfăşurare, să se termine cât mai repede.

În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt peste 5000 de oameni încadraţi în Schema Naţională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice şi pentru Persoanele fără Adăpost.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și