Miguel Toribio-Mateas, președinte al Asociației britanice de terapie nutrițională, consideră pe site-ul Get He Gloss că băuturile gazoase light sunt doar "prostii".

Amestecul de apă gazoasă, coloranți și edulcoranți ca aspartamul are consecințe dezastruoase asupra greutății, dinților și chiar a... ridurilor. "Zahărul fals din aceste băuturi păcălește creierul, făcându-l să se aștepte la zahăr adevărat. Când caloriile așteptate nu sosesc, reacționează semnale ale foamei, nivelul de zahăr în sânge și sațietatea", spune specialistul în nutriție. Aceste false zaharuri păcălesc metabolismul, arderea caloriilor devine mai dificilă și colăcei de grăsime apar pe burtă, adaugă el.

Amanda Griggs, director pentru sănătate și nutriție la Balance Clinic din Londra, este de aceeași părere. Acidul fosforic poate produce multe probleme și chiar grăbi îmbătrânirea, spune ea. În cadrul unor experiențe realizate la Universitatea Harvard s-a constatat că acidul fosforic alterează rapid pielea și mușchii, crește riscul de osteoporoză și de calculi renali.

Sian Porteur, purtător de cuvânt al British Dietetic Association, afirmă că băuturile light erodează dinții la fel ca băuturile îndulcite cu zahăr.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și