Directorul Direcției Județene de Sport și Tineret Maramureș, Cornel Săvoiu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că decizia de închidere a celor două bazine olimpice în plin sezon a fost motivată de costurile ridicate de întreținere pe durata verii.

"Hotărârea de închiderea a bazinului olimpic de înot situat în zona centrală a municipiului Baia Mare s-a bazat pe fluxul de vizitatori care frecventat bazinul în vara trecută. Așa am constat că avem costuri mult prea ridicate pentru a putea ține bazinul deschis publicului larg pentru că în această perioadă nu avem competiții sportive. Din 50 de persoane pe zi așa cum a fost anul trecut suntem în imposibilitate să menținem deschise cele două bazine de înot", a spus Cornel Săvoiu.

Administrația municipiului Baia Mare apreciază că vina aparține în exclusivitatea Direcției Județene de Sport și Tineret Maramureș, care deși beneficiază de fonduri locale, cât și și din partea Ministerului Tineretului și Sportului, nu se implică în găsirea unor soluții viabile și economice.

Pe de altă parte, bazinul olimpic ar fi trebuit să intre în reparații capitale pe durata sezonului estival, însă fondurile n-au fost deocamdată atribuite.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a reiterat în mai multe rânduri, inclusiv a emis scrisori de intenție către Guvern și Ministerul Sportului și Tineretului, dorința de a prelua în gestiune proprie bazele sportive existente și cele abandonate pentru a fi reintroduse în circuitul sportiv competițional.

Mai mult, primăria municipiului Baia Mare, împreună cu grup de arhitecți, a proiectat un nou complex sportiv care să includă inclusiv bazinul olimpic de înot, dar și terenul de rugby, cel de atletism, Sala Polivalentă "Lascăr Pană" și Hotelul Sport, într-un sistem integrat al unui mic orășel sportiv, care să susțină competiții locale, regionale, naționale și internaționale.

Administrația municipiului Baia Mare a admis că viitoarea investiție ar putea fi realizată în cel trei ani din momentul indentificării resurselor financiare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!