Mircea Diaconu poate contesta decizia BEC până pe 10 aprilie.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a susținut pe 13 martie că achitarea lui Diaconu pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese în urma unei decizii a Curții de Apel București nu influențează în niciun fel interdicția în cazul acestuia de a ocupa o funcție sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European.

Într-un comunicat de presă al ANI se arată că Mircea Diaconu a fost declarat în stare de incompatibilitate printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție din 19 iunie 2012.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pe 18 martie că Diaconu a fost scos din lista partidului pentru europarlamentare după ce liberalii au luat act de comunicatul ANI și sentința ÎCCJ referitoare la incompatibilitatea acestuia.

A doua zi Mircea Diaconu a demisionat din partid, el declarând că intenționează să candideze ca independent la alegerile pentru Parlamentul European.

"Am depus demisia la organizația din Curtea de Argeș, al cărei membru eram. Motivul e simplu, vreau să strâng 100.000 de semnături ca independent până pe 26 martie, să candidez independent și să-mi fac dreptate. (...) Este singura variantă ca să-mi iau de pe mine această mizerie pusă de Agenția Națională de Integritate", a spus Diaconu.

El și-a depus candidatura la europarlamentare pe 26 martie în calitate de independent. Diaconu a menționat că a strâns peste 125.000 de semnături de susținere a candidaturii sale.

Biroul Electoral Central (BEC) a decis luni să trimită Tribunalului București (TB) două contestații ale unei societăți împotriva candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare, după ce a stabilit că nu sunt de competența sa.

Contestațiile au fost formulate de SC Veda Consulting Systems Protocol SRL și sunt semnate de Mihaela Zambra Iosipescu și, respectiv, de Mircea Nicolae Zambra Iosipescu, care în documentele înaintate BEC se referă la aspectul incompatibilității lui Diaconu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și