"Chiar astăzi am discutat cu preşedintele Belarusului pe această temă. Prietenii noştri din Belarus sunt interesaţi să fie prezenţi în Marea Baltică, interesaţi să îşi dezvolte propriile baze portuare. Ştiţi că şi eu îl susţin", a spus Putin în timpul unei ceremonii pentru inaugurarea unui nou feribot rusesc, la care a participat virtual.

Membrii NATO baltici - Estonia, Letonia şi Lituania - sunt printre cei mai preocupaţi de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Săptămâna aceasta, un oficial guvernamental ucrainean a declarat pentru CNN că serviciile secrete ucrainene indică "pregătirea Belarusului de a participa, poate, direct" la invazie.

Până acum însă, oficialii americani nu au identificat trupe belaruse "pregătite să se mute în Ucraina" ori "care să se deplasese sau să se afle în Ucraina", a declarat, luni, un înalt oficial american al Apărării.

Rusia şi Belarus, sancţionate după invadarea Ucrainei
Casa Albă a publicat, miercuri, o nouă listă de sancţiuni economice impuse Rusiei şi Belarusului, condamnând regimul de la Minsk pentru că "a permis invadarea Ucrainei de către Putin".

"V-am cerut să oferiţi toată asistenţa posibilă. Acest lucru se aplică diferitelor locuri, puncte, structuri în care prietenii noştri din Belarus ar putea îndeplini aceste opţiuni. Nu voi intra în detalii acum, ştiţi despre ele", a mai spus Putin.

"Sunt importante nu numai pentru Belarus, ci şi pentru noi, deoarece aceasta este dezvoltarea infrastructurii noastre, o creştere a transportului de mărfuri pe coasta noastră, pentru ţara noastră. În consecinţă, beneficiile Belarusului se vor extinde şi asupra economiei ruse. De asemenea, suntem interesaţi de acest lucru, aşa că vă rog să susţineţi toate aceste iniţiative", a subliniat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și