Peste 30 la sută dintre români au , iar în cazul persoanelor vârstnice procentul este și mai mare. De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că o treime dintre bolile cardiovasculare sunt cauzate de valorile crescute ale colesterolului.

În aceste condiții, medicii și nutriționiștii consideră că, în locul unui tratament care poate fi costisitor, cea mai bună metodă de evitare a creșterii valorii grăsimilor în sânge ține de prevenție. Aceasta poate fi realizată atât prin realizarea regulată de analize, dar și de un regim alimentar bazat pe o dietă sănătoasă, din care laptele de chefir nu trebuie să lipsească.

O cantitate de 100 de grame de chefir, cu 1,5% grăsimi, conține 46 kilocalorii şi 3,4 grame de proteine, 150 miligrame de potasiu, 120 miligrame de calciu, 100 miligrame de fosfor, magneziu, fier, zinc, iod, sau fluor.

Chefirul este bogat și în vitamine: 40 mg vitamina B1, 170 mg B2, 50 mg B6, precum și vitaminele A, D si E.

Citește și

loading...