Morcovul (Daucus carota), este o rădăcină vegetală, de culoare portocalie.

Mâncând doar o jumătate de cană de morcovi în fiecare zi, organismul nostru asimilează:
Fibre dietetice 2g
β-Carotină 4960 mcg
Potasiu 127 mg
Vitamina C 6g

Conține între altele și multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu. Toate acestea împreună cu doar 50 calorii.Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten

Dupa cum stim cu totii, nicio alta leguma nu contine la fel de mult betacaroten ca morcovii. In corpul nostru, betacarotenul este transformat in vitamina A, care ajuta la imbunatatirea vederii noastre si a modului de functionare a sistemului nostru imunitar, intarind oasele, dantura si prevenind eventualele probleme ale glandei tiroide.Vitamina A are de asemenea efecte pozitive asupra parului, unghiilor si pielii noastre. In plus, aceasta vitamina are si efecte de curatare a ficatului de grasimi si alte elemente inutile, pentru aceasta fiind necesar un consum regulat de suc de morcovi.

Proprietatile sucului de morcovi

1. Regleaza glicemia si te ajuta sa slabesti

Sucul de morcovi are un indice glicemic mediu (40) si, gratie carotenoidelor, regleaza nivelul de zahar din sange. Prin urmare, iti va conferi o energie constanta si va preveni aparitia senzatiei de foame cateva ore bune. Sucul de morcovi este satios si te ajuta sa ai un metabolism harnic, ceea ce inseamna ca poti slabi armonios.

2. Scade riscul de cancer

Betacarotenul din sucul de morcovi este transformat in vitamina A in organism, iar studiile arata ca aceasta vitamina este un antioxidant foarte puternic si poate combate radicalii liberi responsabili pentru declansarea anumitor tipuri de cancer, printre care cel de piele si cel de san.

3. Iti infrumuseteaza parul

Deficienta de vitamina A se observa cel mai usor la nivelul parului. Acesta isi pierde stralucirea si devine excesiv de uscat. Consuma suc de morcovi, deoarece vitaminele A si E din compozitia lui redau parului tau supletea de altadata.

4. Iti curata sangele

Colesterolul de sange este responsabil pentru aparitia unor afectiuni ale inimii, insa daca incerci sa consumi regulat suc de morcovi, vasele de sange vor fi usor, usor curatate de grasimi, ceea ce inseamana ca vei avea o inima sanatoasa si vioaie.

5. Previne formarea cariilor

Sucul de morcovi este bogat in compusi numiti terpene si lignine, care previn formarea cariilor dentare. In plus, sucul de morcovi te ajuta sa ai o igiena orala optima, deoarece anumite ingrediente active pe care le contine au puterea de a anihila germenii si bacteriile care salasluiesc in mod normal in cavitatea bucala.

6. Imbunatateste digestia si detoxifica organismul

Daca ai o digestie defectuoasa, sucul de morcovi este cea mai buna solutie, deoarece contine enzime care accelereaza descompunerea alimentelor. In plus, minunata bautura portocalie te ajuta sa-ti detoxifici organismul, in special ficatul.

7. Mentine tineretea pielii

Bogat in substante antioxidante, sucul de morcovi mentine tineretea pielii si previne aparitia ridurilor. Trebuie sa stii ca un consum exagerat de suc de morcovi poate produce modificari la nivelul epidermei, adica pielea ta ar putea dobandi o nuanta portocalie. Din acest motiv, este bine sa consumi cu moderatie suc de morcovi (1-2 pahare pe zi), dar in mod constant.

8. Combate retentia apei in organism

Sucul de morcovi contine o serie intreaga de minerale, printre care potasiu, zinc, mangan, cupru si calciu. Potasiul combate retentia apei in organism si te ajuta sa previi aparitia celulitei.

Citește și

loading...