Într-un interviu acordat postului public german ARD, ministrul de interne a afirmat că dacă se confirmă informațiile referitoare la spionajul practicat de SUA „trebuie să existe consecințe corespunzătoare”. „Este destul de clar că dacă cineva aici în ambasadă sau în alt loc este vinovat sau este găsit vinovat în această problemă va fi sancționat sau, dacă este diplomat, va trebui să părăsească țara”, a afirmat Friedrich.

Oficialul german a subliniat că „nu ar fi prima dată când este expulzat din țară un diplomat al unei ambasade”, arătând că esențial este să se clarifice ce s-a întâmplat. El a apreciat că Germania și SUA trebuie „să răspundă împreună” la întrebările ce s-au pus în privința programului de spionaj american pe teritoriul german, recunoscând însă că, pentru moment, Washingtonul nu are un răspuns la multe din întrebările ce i s-au pus.

Totodată, Friedrich s-a declarat convins că Germania trebuie să tragă consecințe din acest scandal, să revizuiască acordurile de schimb de date cu SUA și să îmbunătățească securitatea comunicațiilor, atât în partea guvernamentală, cât și în interiorul rețelei europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet