"„Biblia pierdută” a stabilit și doborât, rând pe rând, record după record. După ce a stabilit primul record la prevânzare, cel mai mare din istoria României, peste 10.000 de exemplare, apoi cel de vânzare în primul weekend la apariția în librării, 3.200 de exemplare, romanul autorului român a devenit cea mai vândută carte la cea de-a 22-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus — cel mai mare târg al României, cu peste 1.600 de exemplare vândute. Tot aici, cei 125.000 de vizitatori ai târgului au ales „Biblia pierdută” cea mai râvnită carte a acestei ediții. Cartea a depășit 20.000 de fani pe facebook, lucru, de asemenea, fără precedent în România. Au urmat apoi vânzări record de Crăciun, cartea ajungând să depășească 50.000 de exemplare imediat după Anul Nou", precizează RAO.

Potrivit editurii, "în acest moment, romanul lui Igor Bergler este cea mai vândută carte din ultimii 20 de ani a unui autor român".

"Trebuie să nu uităm nicio clipă că în România, arareori o carte a unui autor autohton trece de 5.000 de exemplare. Iar dacă o face, devine bestseller. E foarte greu să facem comparații cu vânzările de dinainte de `89, pentru că atunci cărțile se tipăreau în tiraje uriașe și vânzările erau oarecum controlate. În orice caz, nu putem vorbi despre condiții de piața liberă. Iar în ceea ce privește vânzările din primii câțiva ani de la Revoluție, nu avem cifre controlabile pe care să ne putem baza. De aceea, putem spune că avem de-a face cu cea mai vândută carte românească din ultimii 20 de ani, dar cu rezervele specificate, am putea spune că este una dintre cele mai vândute cărți românești din istorie. În orice caz, atât de multe exemplare, atât de repede sunt rare și pentru autori celebri de bestseller-uri internaționale. Doar cu Dan Brown s-a întâmplat ceva asemănător în România. Dan Brown care, după cum știți, e tot în portofoliul editurii noastre", declară directorul general al RAO, Ovidiu Enculescu.

În opinia lui Igor Bergler, "secretul acestui succes ține de mai mulți factori".

"În primul rând avem de-a face cu un roman excepțional, vârf de lance al unui gen care nu a prea fost abordat la noi, apărut în condiții grafice excepționale — o carte frumoasă și ca obiect — coperta cartonată cu supracoperta în formatul colecției „RAO Class”, o campanie de marketing și ea fără precedent în Romania — cu o investiție pe măsură, o distribuție excelentă în întreaga țară și, nu în ultimul rând, o carte care place foarte tare și pe care cititorii și-o recomandă unul celuilalt. Acest bulgăre de zăpadă care se numește în marketing „Word of mouth” este în egală măsură responsabil de succesul fulminant al cărții", apreciază autorul.

Editura RAO se pregătește să lanseze cartea în limba română atât pe Amazon.com, cât și în format digital pentru Kindle și ibooks.

De asemenea, RAO anunță că următoarea carte a lui Igor Bergler, "Ultimul secret al lui Lincoln", "o carte și mai spectaculoasă decât prima, cu și mai multe surprize", urmează să fie lansată în toamna acestui an.

"Biblia pierdută" a fost tradusă în limba engleză sub titlul de "The Lost Bible" de către Jean Harris și își așteaptă editorul internațional, se mai precizează în comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet