"În condițiile în care o carte care se vinde în 5.000 de exemplare pe parcursul unui an sau doi este besteseller în țara noastră, noua descoperire a editurii, care i-a publicat pe Dan Brown, Tolkien și Umberto Eco, thrillerul unui autor român se apropie de 4.000 de exemplare precomandate în numai două săptămâni, iar editura estimează că, dacă precomenzile merg în același ritm, va depăși 8.000 până la sfârșitul perioadei de precomandă, la 30 septembrie", precizează RAO, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, acesta nu este, însă, singurul record al cărții care va fi în librăriile din toată țara cu începere de la 1 octombrie, la prețul de 55,55 lei: pagina de facebook a trecut de 11.000 mii de fani cele patru luni de la lansare, iar cele două trailere au adunat peste 20.000 de vizualizări în mai puțin de o lună.

Cartea este în proces de traducere în engleză, Jean Harris pregătind versiunea pentru piața americană.

"Dacă la Umberto Eco vorbim despre romanul polițist, în "Biblia pierdută", nivelul cel mai de jos al desfășurării acțiunii este mai degrabă de tipul thrillerului de acțiune cu accente de horror, uneori cu inflexiuni de roman gotic. Și, peste toate astea, e și un roman despre conspirații, compus parcă din elementele unui puzzle cu piese infinitezimale, pe al cărui sens nu reușești nici măcar să îl intuiești înainte de final...

Pe acest pretext de roman cu mare priză la public a așezat autorul această construcție complexă care trădează o ambiție mult mai mare, care țintește romanul total...

Dar calitatea sa cea mai importantă pentru marele public e caracterul vizual debordant al cărții. Deși plină de informații, burdușită de referințe și de jocuri la mai multe nivele, "Biblia pierdută" nu se citește, ci se vede, exact ca un film, ca un film foarte bun", spune traducătoarea despre romanul lui Igor Bergler.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet