Potrivit evidenţelor, în total 14 persoane au fost evacuate, 4 din Mireşu Mare şi 10 din Buciumi. În total, 68 locuinţe avariate au fost avariate, în timp ce una se află în pericol de prăbuşire. De asemenea, 443 anexe gospodăreşti au fost avariate, în timp ce alte patru au fost distruse. La fel, au fost afectate cinci obiective socioeconomice. La fel de gravă este situaţia căilor de acces. 117 podeţe şi o traversare pietonală au fost avariate.

Drumuri naţionale, judeţene şi comunale afectate

Inundaţiile au distrus şi alte obiective. Au fost avariate două tronsoane de drum naţional, pe DN1C Valea Chioarului - 200 m şi pe DN 19 Teceu Mic - 70 m. La fel, cinci tronsoane de drum judeţean însumând 3,6 km şi 44,5 km de drum comunal. Avariate au fost şi străzi şi uliţe pe o distanţă de 40,45 km, 9,1 km de drum agricol, 1 km de drum forestier. Inundaţiile au afectat şi 3 km de reţea de canalizare, 9 puţuri de captare, 1.041 ha de teren arabil, 935 ha de păşuni şi fâneţe, 10 ha de livezi, 40 mc de rupturi şi doborâturi material lemnos. Afectate au fost şi 232 de fântâni, respectiv 8,7 km de şanţuri au fost colmatate. În urma revărsării apelor, au decedat 60 animale moarte, respectiv păsări.

O mână de ajutor…

Pentru a-i sprijini pe maramureşenii care şi-au văzut gospodăriile afectate, animalele înecate, terenurile agricole şi recoltele distruse, precum şi fântânile colmatate, Glasul Maramureşului iniţiază o campanie de ajutorare. Alimente, apă, lucruri de primă necesitate, bani sau orice alt ajutor este bine-venit. Ajutoarele vor fi depozitate la sediul Glasul Maramureşului (Baia Mare, str. 22 Decembrie, nr. 30), ulterior fiind distribuite în localităţile şi la maramureşenii care au cel mai mult nevoie de ele.Apa trece, oamenii rămân!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și