În cadrul acţiunilor organizate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, cu sprijinul poliţiştilor de ordine publică, au constatat patru fapte de contrabandă, fiind indisponibilizate peste 28.000 pachete cu țigări de contrabandă.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost identificate cinci persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, au fost puse în aplicare patru mandate de executare a pedepsei închisorii, a fost depistat un autoturism reclamat furat şi a fost găsită o persoană dispărută de la domiciliu.

Pentru neregulile constatate în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 989 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru abateri de la legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost în valoare de peste 390.000 lei.

Totodată, poliţiştii au intervenit pentru soluţionarea a 15 accidente de circulaţie produse pe drumurile publice de pe raza judeţului, soldate cu 16 victime. În cadrul acţiunilor desfăşurate pe drumurile publice, pe parcursul săptămânii trecute au fost constatate 13 infracţiuni rutiere, dintre care 10 de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. Cea mai mare concentraţie de alcool a fost înregistrată de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău, care sâmbătă, 01 decembrie, la ora 12.30, au oprit pentru verificări un autoturism condus pe raza comunei. Şoferul, un bărbat de 34 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au reţinut 61 de permise de conducere şi au retras 15 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii atrag mereu atenţia asupra importanţei respectării normelor rutiere. Sfătuim conducătorii auto să ţină cont de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum şi să circule cu viteză adaptată condiţiilor de trafic. Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet