„Lucruri deosebite nu au fost dar, cu toate astea numărul de conultaţii care a fost în Serviciul de Primire Urgenţe a fost ceva mai mare decât de obicei. A crescut cu aproximativ 20% numărul de consultaţii. În special au fost consultaţii dictate de consumul abuziv de alcool şi consumul alimentar fără discernământ. Au fost câteva agresiuni, au fost accidente de circulaţie, mai mult decât de obicei. Ca număr de naşteri au fost 24, nu mai mult decât de obicei”, a declarat Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

Pe scurt, Crăciunul din acest an a fost sub semnul abuzurilor atât din punct de vedere alimentar dar şi al alcoolului.

”Au fost sărbători, aş zice eu, liniştite, cu inerentele probleme apărute după excesul de mâncare şi băutură. Aş zice eu că, după un post bine condus, toată lumea a încercat să sărbătorească cât au ştiut mai bine. Or, unii nu au ştiut limita şi atunci s-a trecut la abuzuri”, a mai spus Pop.

Din nefericire, cei care fac abuzuri bahice sunt din ce în ce mai tineri, alcoolismul în rândul tinerilor fiind deja un adevărat fenomen.

”Din nefericire, pot să vă spun că au fost foarte mulţi tineri, sub 20, 23 de ani. Deci aici este marea problemă, consumul de alcool la tineri. Cred că din nefericire suferim cu toţii la educaţie, la educaţie pentru că ei sunt copii şi dacă văd exemplul prost acasă şi în imediata apropiere, iau exemplele cele mai proaste. Nu s-a intoxicat nimeni stând în bibliotecă, nu s-a intoxicat nimeni citind dar au făcut intoxicaţii pe baza consumului de alcool”, a concluzionat medicul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și