Cel puțin 180 de pompieri intervin în zona unde a lovit urgia. Potrivit Direcției de Protecție Civilă, zeci de oameni care s-au refugiat pe acoperișurile caselor au fost salvați de militari în timpul nopții.

"Este o situație apocaliptică, ceva ce nu am mai văzut de mulți ani", a spus Carlo Manfredi, primarul orașului Castellone di Suasa, un centru din provincia Ancona.

"Copacii au fost smulși din pământ și lauți de apă ca niște crenguțe. Din păcate, încă îl căutăm pe băiețelul de 8 ani dispărut. Noroc că, seara trecută, am găsit-o pe mama lui, încă în viață. Era în mașină când a văzut că vine acest șuvoi de apă și a coborât cu copilul în brațe. Dar apoi au fost luați de viitură și duși departe", a continuat edilul italian.

"Bombă cu apă" în centrul Italiei. Cantități uriașe de precipitații, în doar câteva ore

Autoritățile locale au transmis că nu se așteptau la o asemenea "bombă cu apă". În mai puțin de 3 ore, străzile mai multor orașe din provinciile Ancona și Pesaro-Urbino au fost inundate. Iar imaginile publicate de presa din Peninsulă, dar și pe rețelele de socializare arată dimensiunea dezastrului.

Pompierii pot fi văzuți navigând pe plute pe străzile oraşului Senigallia cu ieşire la Marea Adriatică pentru a-i evacua pe locuitorii rămaşi izolaţi, în timp ce alţii încercau să elibereze un pasaj subteran blocat de resturi. Serviciile de salvare continuă să caute supravieţuitori, au transmis autorităţile.

Preşedintele regiunii Marche, Francesco Acquaroli, a scris pe Facebook că monitorizează "evoluţia crizei meteorologice foarte grave care ne-a lovit regiunea şi operaţiunile de salvare", adăugând că "acestea sunt momente de aprehensiune extremă". Iar liderul Partidului Democrat de centru-stânga din Italia a scris pe Twitter că îşi va sista campania desfăşurată în regiune înaintea alegerilor naţionale de la 25 septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet