In perioada supusa evaluarii, structurile operative si-au directionat efortul pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica, prevenirea criminalitatii stradale, vizand cresterea performantei structurilor operative in indeplinirea misiunilor de ordine si siguranta publica.

“Activitatea desfasurata de catre structurile de ordine publica ale inspectoratului s-a materializat in executarea a 5.915 misiuni specifice. Pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfasurarii unor manifestari si adunari cu public numeros, in perioada de referinta au fost executate 580 misiuni de asigurare a ordinii publice, cu 55 misiuni mai mult decat in 2017.

In indeplinirea misiunilor specifice am fost sprijiniti de catre colegii din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj Napoca pentru 6 misiuni de asigurare a ordinii publice si au preluat integral un numar de 25 misiuni in zona de competenta.

Asigurarea unei reactii imediate si oportune in situatii deosebite a constituit o prioritate a structurilor de ordine publica din cadrul inspectoratului, in acest sens fiind executate 94 actiuni de restabilire a ordinii publice, constand in 14 de interventii pentru aplanarea unor conflicte, 65 interventii la alte solicitari si 15 interventii de salvare-evacuare a unor persoane care au suferit accidente ori s-au aflat in dificultate in zonele montane”, a spus maiorul Radu Vasile Nicolae, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Maramures.

Pe timpul executarii acestor misiuni, jandarmii au aplicat 47 sanctiuni contraventionale, din care 15 avertismente scrise si 32 amenzi. In ceea ce priveste executarea activitatilor de mentinere a ordinii si sigurantei publice, structurile inspectoratului au participat la executarea a 3.940 misiuni de mentinere a ordinii publice.

In conformitate cu prevederile Codului de procedura penala, personalul inspectoratului si-a adus contributia la prevenirea si combaterea infractionalitatii in zona de competenta, prin constatarea si intocmirea actelor de constatare pentru 25 fapte de natura penala in 2018 (57 in anul 2017) savarsite de 23 faptuitori (58 in anul 2017). Urmare a intensificarii activitatilor pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale in domeniul silvic, au fost organizate, coordonate si/sau desfasurate un numar de 145 astfel de actiuni, pe parcursul carora au fost constatate 3 fapte de natura penala si un numar de 37 de contraventii. In cursul anului s-au primit spre executare un numar de 775 mandate de aducere, in 24 de localitati toate indeplinite conform prevederilor legale, inspectoratul neinregistrand sanctiuni judiciare pentru neexecutare.

“In ceea ce priveste activitatile preventiv-educative, acestea s-au desfasurat prin participarea la un numar de 93 activitati preventiv-educative si de informare in 90 locatii, la care au participat peste 3.500 de persoane in institutiile de invatamant preuniversitar, cu ocazia desfasurarii unor competitii sportive sau in cooperare cu organele administratiei publice locale, ocazie cu care au fost abordate teme privind violenta si cauzele care genereaza comportamente violente in randul tinerilor, prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive.

In perioada supusa evaluarii, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures, a asigurat paza unui numar de 19 obiective si s-a asigurat paza si protectia a 52 transporturi de produse cu caracter special in beneficiul propriu si al beneficiarilor de paza cu care Inspectoratul a avut incheiate contracte de prestari servicii, 75 transporturi de bunuri si valori in beneficiul propriu si al Trezoreriei Baia Mare si s-a participat la asigurarea protectiei a 441 transporturi de corespondenta clasificata.

Pe timpul executarii misiunilor in cooperare/colaborare au fost aplicate 106 sanctiuni contraventionale, din care 37 avertismente scrise si 69 amenzi. Pe segmentul de ordine publica au fost planificate si executate 479 actiuni comune, fata de 769 actiuni executate in 2017, rezultand o scadere cu 290 actiuni”, a mai precizat Radu Vasile Nicolae.

Cooperarea interinstitutionala in domeniul executarii misiunilor de paza s-a concretizat prin actualizarea documentelor specifice ca urmare a modificarilor nou aparute, precum si prin desfasurarea unui numar de 10 exercitii de interventie in cooperare cu structurile cosemnatare si a 5 actiuni comune cu Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier. Pe linia situatiilor de urgenta, in perioada analizata inspectoratul a participat la 2 exercitii comune de pregatire si la 10 misiuni de interventie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet