Astfel, jandarmii maramureşeni au fost organizaţi în patrule pedestre de ordine publică, patrule auto şi echipe operative de prevenire şi combatere a faptelor antisociale pentru descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetăţenilor.

Jandarmii maramureşeni au constatat şi au luat măsurile impuse de normele legale în cazul a trei sesizări privind adresarea de injurii şi expresii jignitoare pentru care au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 400 lei şi două avertismente scrise.

De asemenea, jandarmii maramureşeni au acţionat şi în cazul a două sesizări referitoare la tulburarea liniştii şi ordinii publice pentru care a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 200 de lei şi un avertisment scris.

Jandarmii organizaţi în patrule de ordine publică aflaţi în misiune au identificat pe raza judeţului nostru şapte persoane care consumau băuturi alcoolice în locuri publice, neamenajate în acest sens, jandarmii aplicând două amenzi contravenţionale în valoare de 300 de lei şi cinci avertismente scrise.

De asemenea, jandarmii maramureşeni au aplicat şase sancţiuni pentru apelarea la mila publicului în valoare de 400 de lei şi două avertismente scrise. De asemenea au identificat 18 tinere care atrăgeau diverse persoane pentru întreţinerea de relaţii sexuale contra unor sume de bani. Tinere au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare de 9000 de lei.

În timpul executării misiunilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice, jandarmii au aplicat o sancţiune în cazul unei fapte de ameninţare cu acte de violenţă în valoare de 100 de lei.

În perioada menţionată, jandarmii au aplicat trei avertismente scrise pentru refuz de legitimare la solicitarea organelor legii şi o amendă contravenţională pentru apelare nejustificată prin „112” în valoare de 100 de lei.

Jandarmii au executat o acţiune comună cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, acţiunea având drept scop prevenirea absenteismului şcolar dar şi descurajarea unor elemente infractoare care acţionează în rândul elevilor sau în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, ca urmare a executării acestei misiuni, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 125 lei.

Tot în cursul săptămânii, Jandarmeria, atât în timpul misiunilor de menţinerea a ordinii publice cât şi pe timpul acţiunii comune cu reprezentanţii Administraţiei Publice Locale în zona pieţelor agroalimentare din localitatea Sighetu Marmaţiei, au identificat 19 persoane care efectuau activităţi de comerţ ilicit. Jandarmii au aplicat 19 avertismente scrise, fiind ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de 600 de lei.

Cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureşeni în situaţia tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet