Una dintre acţiuni a fost organizată de specialiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări şi a comerţului ilicit cu produse alimentare. Au fost verificate 27 de societăţi comerciale şi 11 persoane fizice şi au fost întocmite patru dosare penale pentru contrabandă. Totodată au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale conform legii privind protejarea populaţiei împotriva unor acte de comerţ ilicit, în valoare de 28 000 lei.

Şi poliţiştii rutieri au fost în trafic pentru supravegherea circulaţiei pe drumurile publice şi au constatat şapte infracţiuni rutiere. Au fost reţinute 11 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea au fost puse în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Unul dintre ele a fost emis de Judecătoria Baia Mare pe numele unui tânăr de 22 de ani, condamnat la 1 an şi 8 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt. Al doilea a fost emis de Tribunalul Maramureş pe numele unui bărbat de 37 de ani din Moisei, condamnat la 2 ani şi o lună închisoare pentru trafic şi deţinere de droguri de risc. Cei doi îşi vor executa pedeapsa în penitenciarul Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet