„O victimă a exploziei survenite la 29 decembrie în gara /feroviară/ a murit în noaptea de luni spre marți la spitalul din Volgograd, numărul celor decedați crescând astfel la 18”, a indicat pentru agenția Interfax un purtător de cuvânt al Ministerului local pentru Situații de Urgență, Dmitri Ulanov.

Aceeași sursă a adăugat că bilanțul atentatului de luni, comis într-un troleibuz, a crescut la 15 morți.

Un bilanț precedent al victimelor celor două atentate consemna 31 de morți: 17 — în urma exploziei de duminică în gara centrală a acestui oraș de pe Volga, fost Stalingrad, și 14 — în atentatul de luni dimineață, la o oră de vârf, într-un troleibuz.

Președintele Vladimir Putin a ordonat întărirea măsurilor de securitate pe întreg teritoriul Rusiei după cele două atentate, încă nerevendicate însă ambele atribuite unor kamikaze, care intervin cu puțin mai mult de o lună înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de la Soci.

Kremlinul a făcut din aceste jocuri, pe care le dorește un fel de vitrină a Rusiei, o prioritate națională și a investit miliarde de dolari în infrastructura de la Soci, stațiune balneară situată la poalele Caucazului, o regiune extrem de instabilă din sudul Rusiei.

Liderul rebeliunii islamiste din Caucaz, Doku Umarov, a făcut apel în luna iulie, într-o înregistrare video, la atacuri pentru a împiedica „prin orice mijloace” desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și