Polițiștii de frontieră au legitimat persoana în cauză, care a fost identificată ca fiind Ana L., în vârstă de 44 ani, domiciliată pe raza județului Maramureș.

În autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma efectuării unui control amănunțit asupra mașinii au fost descoperite 20 de baxuri cu țigări, care conțineau cantitatea de 10.000 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 90.600 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul Opel, folosit la activitatea infracțională, în valoare de 7.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

*În dimineața zilei de 29 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, jud. Suceava, trei persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit, moment în care lucrătorii noștri au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, retrăgându-se pe teritoriul statului ucrainean.

Imediat au fost luate măsuri de supraveghere a zonei fiind anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 8 colete, învelite în folie de culoare neagră, care conțineau 3.980 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 43.780 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, polițiștii de frontiera desfășoară activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet