"Am primit o sesizare din partea PSD, potrivit căreia primarul comunei Matei, domnul Encean Vasile, contactează locuitorii comunei Matei, deplasându-se la domiciliul acestora, și le influențează intenția de vot, amenințându-i că nu le va elibera niciun document din cadrul primăriei Matei, motiv pentru care solicită aplicarea măsurilor legale. Am direcționat-o la Poliție", a declarat, duminică, locțiitorul președintelui BEJ, judecător Gabriela Cristina Frențiu.

Potrivit acesteia, o altă sesizare, de data aceasta verbală, a venit din partea președintei secției de votare nr.104 din localitatea Satu Nou, comuna Cetate, care a reclamat faptul că o membră a PNL s-ar plimba în zona de votare, influențând alegătorii, sesizare care a ajuns de asemenea la Poliție, pentru a se face verificările ce se impun.

Până la ora 16,00, în județul Bistrița-Năsăud votaseră peste 117.000 persoane, ceea ce reprezintă un procent de 44,68% din totalul persoanelor cu drept de vot înscrise în listele electorale permanente. Cea mai mare prezență la urne s-a înregistrat în comunele Nușeni — 61,98% și Milaș — 60,13%.

De asemenea, în 21 de unități administrativ-teritoriale din județ, din totalul de 62, prezența la ora 16,00 depășise 50%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet