Un al doilea proiect finanțat de Guvernul României, pe PNDL2, în sumă de 596.328,00 lei, privește reabilitarea și extinderea Școlii Gimaziale Crăciunești – Corp A, valoarea totală a investiției fiind de 661.167,00 mii lei. Cel de-al treilea proiect semnat la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, din cele șase contracte de finanțare prin PNDL2 se referă la reabilitarea Grădiniței din Crăciunești.

Finanțarea este în valoare de 579.839,00 lei, valoarea totală a investiției fiind de 579.839 lei. Liviu Lazarciuc, primarul comunei Bocicoiu Mare a subliniat faptul că, toate proiectele depuse de administrația locală pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, au fost aprobate, urmând să intre la finanțare.

„Pe lângă fondurile guvernamentale pe care le atragem în comunitatea noastră, avem și proiecte pe care reușim să le realizăm prin finanțare de la bugetul local. Astfel, avem un contract de asfaltare străzi, în sumă de aproximativ 100.000 de euro, unde vom începe în cel mai scurt timp lucrările, dar am votat și proiectul privind construirea unei noi clădiri pentru Primăria Bocicoiu Mare, suma fiind de aproximativ 120.000 de euro. Am obținut aprobare pentru realizarea unui cămin cultural, în Crăciunești, iar acum așteptăm să ni se comunice finanțarea. Dat fiind că, din lipsa elevilor, toți copiii din comună care studiază la școală au fost mutați la Crăciunești, avem în plan, aici, construirea unei creșe, dar și a unei săli de sport și a unui teren sintetic de fotbal cu nocturnă.

Pe fonduri europene vom depune un proiect de apă și canalizare. Doar în acest an există peste zece proiecte mari demarate, fapt care dovedește că muncim în interesul cetățeanului și facem tot ce stă în puterile noastre pentru a dezvolta comuna. Ne-a bucurat prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, într-un moment atât de important pentru noi, dovedind interesul pe care ni-l arată autoritățile județene”, a declarat primarul din Bocicoiu Mare, Liviu Lazarciuc.

​Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a felicitat, la rândul său, administrația din Bocicoiu Mare, subliniind faptul că, aici, hărnicia și profesionalismul au fost mereu la cele mai înalte standarde.
„Am revenit cu plăcere în Bocicoiu Mare, pentru a fi prezent la semnarea a trei contracte extrem de importante pentru comunitatea locală. Îl felicit pe primarul Liviu Lazarciuc, dar și pe aleșii locali, pentru faptul că, atunci când la mijloc este interesul cetățeanului, haina politică este dezbrăcată și nevoie comunității primează. Știu că, pe lângă proiectele finanțare din fonduri guvernamentale, administrația locală a depus și proiecte care vor avea finanțare prin fonduri europene, dar, concomitent, reușesc finanțări importante și de la bugetul local. Am prezentat aleșilor locali din Bocicoiu Mare proiectele pe care Consiliul Județean le demarează atât prin fonduri guvernamentale, cât și prin fonduri europene și i-am asigurat de întreaga mea deschidere și disponibilitate în tot ce își propun în viitor”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Informații furnizate de Consiliul Județean Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet