“Două cămine culturale sunt incluse într-un proiect pe fonduri europene, proiect câştigat, contract semnat deja, chiar şi avans primit în contul Primăriei. Conform legii, noi puteam solicita avans şi asta am şi făcut, pentru ca atunci când începe lucrarea să avem măcar o parte din bani la dispoziţie. Se dă doar la maxim 50% din suma totală. Vorbim de reabilitare, dar şi dotare, adică scaune, mobilier, cortină, sonorizare etc. Vorbim de căminul din Bogdan Vodă, dar şi cel din Bocicoiel. Nu sunt cămine foarte mari, e adevărat, dar vechile clădiri trebuiau reabilitate. Oricum, puteam obţine aceşti bani doar pentru reabilitarea construcţiilor care existau deja, nu pe construcţii noi”, a arătat Ana Bizău, pentru Axanews.ro.

Anul 2019 vine cu proiecte şi pentru puţinii locuitori din Bocicoiel, sat care aparţine tot de Bogdan Vodă. Aici, pe banii primăriei, se vor construi câteva podeţe. Unul dintre acestea va face trecerea înspre o zonă de locuinţe, acolo existând o vale care curge de-a lungul localităţii.

“Locuitorii de dincolo de vale nu au acces decât prin vale, ceea ce nu este ok, mai ales că vine iarna. Oamenii au de adus materiale de construcţii, recoltele, iar dacă e apă mare nu pot să facă nimic. Mai sunt două locuri unde am prevăzut nişte podeţe, sunt legături spre terenurile agricole, dar se vor putea construi şi cabane, case de locuit sau pensiuni turistice. Zona e foarte bună pentru turism”, a concluzionat primăriţa din Bogdan Vodă.

Citește și