Primarul comunei de pe Valea Izei, Ana Enea-Bizău, ne-a declarat: „Reabilitarea grădiniței și a școlii din Bogdan Vodă este primul meu proiect pe care l-am depus după câștigarea alegerilor. Am obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală de la Ministerul Dezvoltării si Administraţiei Publice”.

„Fiind cadru didactic și director al scolii din comună, am constatat că spatiile instituției de învățământ nu corespundeau cerințelor actuale pentru a putea obține autorizație de funcționare. Erau într-o stare avansată de degradare și necesitau reabilitate. În calitate de director nu puteam să depun proiecte fără acordul și sprijinul primăriei. S-a reabilitat tot, începând cu structura de rezistență, instalații electrice, instalații sanitare, încălzire centrala, sistem de protecție împotriva incendiilor, amenajarea curtii, parchet, gresie, geamuri, uși, totul este nou. S-au recompartimentat unele spatii ca să corespundă cerințelor, pentru a putea obține autorizație de la DSP și ISU. Este aproape de finalizare și clădirea în care funcționa învățământul primar”, a declarat primarul comunei Bogdan-Vodă, pentru Axanews.ro.

În perioada următoare ar urma să demareze lucrările la corpul A, cel în care acum sunt cursuri: „Nu puteam începe toate odată. Cum se face puțin mai cald se va continua și cu dispensarul, lucrarile au stagnat pe perioada de iarna, pentru ca nu puteam continua. Tot proiectul este în valoare de peste 4 milioane lei(RON) fără TVA, toate trei clădirile”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet