„Odată făcute toate acestea vom avea și noi apă potabilă. E un proiect cu fonduri europene, pentru canalizare, iar rețeaua de apă este pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Am vrut să începem cu canalizarea din toamna anului trecut, dar nu știu dacă era cea mai bună variantă. Începeam lucrările, le opream apoi, că vine iarna… săpături, e deranj mare… Dar în primăvară, cum se duce zăpada, ne apucăm de lucru serios. Săpături se pot face imediat ce se duce zăpada, nu trebuie cine știe ce călduri. Cu apa o să vedem cum facem, poate o să mergem în paralel… O să fie mare deranj, nu e prea plăcut pentru nimeni, dar la final toată lumea va fi mulțumită. Toată lumea ar vrea canalizare, dar nu ar vrea nici noroi la poartă”, a spus primarul din Bogdan-Vodă.

Tot anul acesta se vor finaliza lucrările la trei poduri peste raul Iza: „Avem în plan trei poduri peste raul Iza, două se construiesc deja și unul e într-un loc unde nu a fost niciodată cale de acces, nici punte, nici nimic. Într-un loc a fost o punte și facem un pod, iar în alt loc sunt doar terenuri agricole, dar e o zonă fără cale de acces, decat prin apă, cand e apa mică”.

„ La două din poduri s-au turnat pilonii, iar în primăvară ne apucăm de lucru. La școală avem acoperit totul, că deja e a treia clădire, dar nu am putut începe cu toate odată. Și acum se lucrează la cea de-a treia clădire, unde avem și cele mai multe lucrări, cu subzidiri, betoane, placă între niveluri etc”, concluzionează primarul Ana Enea –Bizău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și