Spitalul înjumătățea porțiile bolnavilor și în acest fel doar în ianuarie a făcut economie" de 60.000 de lei.

Problema meniurilor sărace pe care le primeau pacienții de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare este cunoscută încă din ianuarie, când pe rețelele sociale au apărut imagini cu mâncarea pe care o primeau bolnavii internați acolo.

Președintele Consiliului Județean a trimis Corpul de control la spital, iar acesta a demarat o anchetă. Astfel s-a descoperit că spitalul înjumătățea porțiile de mâncare ale pacienților.

De exemplu, bolnavii de cancer ar fi trebuit să primească mâncare în valoare de 15 lei, dar primeau porții doar de 7-8 lei, în timp ce bolnavii de ulcer, pentru care erau alocate mese de 10 lei, primeau meniuri în valoare de doar 3 lei.

Au fost descoperite mai multe nereguli, printre care și faptul că alimentele erau luate prin achiziție directă, fără licitație. S-a descoperit că erau zile în care nu ieșeau din depozit legume.

De la 1 martie a fost schimbat meniul pacienților, a fost schimbat și managerul spitalului, însă în curs este o a doua anchetă, pentru a se afla ce s-a întâmplat cu banii care au rămas necheltuiți de la meniurile pacienților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet