Premierul Florin Cîțu a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, modificările pe care le va face Guvernul odată cu prelungirea stării de alertă. Acesta a spus că va propune CNSU ca circulația în noaptea de Înviere să fie permisă până la ora 5 dimineața.

"Anunțul de azi al premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00, se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități.

S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. ", a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos sau cu mijloc de transport personal, iar slujba se va desfășura afară, în curtea bisericii, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară: "BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet