Nu în acest fel a procedat ieri, 07 ianuarie a.c. , conducătoarea unui autoturism, care după ce a accidentat grav un pieton, a fugit de la faţa locului. Poliţiştii din Borşa au fost sesizaţi prin Apelul Unic de Urgenţă 112 că la ora 17.50, pe strada A. I. Cuza din localitate s-a produs un accident soldat cu victimă iar conducătoarea auto a părăsit locul faptei.

În timp ce traversa strada pe direcţia de mers Suceava-Moisei, un borşan de 20 de ani a fost surprins şi accidentat de un autovehicul aflat într-o depăşire. În urma impactului, conducătoarea auto nu a acţionat legal şi moral, continuându-şi deplasarea către domiciliu, fără încuviinţarea organelor de poliţie. Suferind leziuni grave, tânărul accidentat a fost transportat la Spitalul oraşului Borşa urmând a fi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. „Constantin Opriş” din Baia Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După câteva ore de la producerea evenimentului, la sediul Poliţiei din Borşa s-a prezentat o femeie de 32 de ani din aceeaşi localitate, care a declarat că ea a condus autoturismul implicat în producerea accidentului.

Cercetările efectuate de poliţişti au constatat că plăcuţele de înmatriculare ce erau aplicate pe autoturism au fost atribuite unei alte maşini şi aveau valabilitatea expirată din data de 07 noiembrie 2012. Mai mult, autoturismul figura ca fiind radiat din circulaţie din data de 31 ianuarie 2014.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals, vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului.
Poliţiştii consideră incalificabilă situaţia în care, un conducător auto implicat într-un accident rutier cu persoane rănite părăseşte cu laşitate şi fără motivaţie legală locul faptei, lăsând în urma sa victimele neajutorate. Ei atrag atenţia asupra faptului că în unele situaţii, viaţa persoanelor accidentate atârnă de câteva măsuri de prim ajutor şi le recomandă conducătorilor auto să fie responsabili în cazul în care sunt implicaţi în asemenea situaţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și