“El a spus în repetate rânduri că eu semnez numai ce vreau eu. În realitate, eu semnez numai ce e legal. Dacă vrea să facă ilegalităţi, să semneze el”, a spus Timiş. Conform viceprimarului, Mihali nu şi-a luat în serios rolul de edil, el fiind prezent efectiv în Primăria Borşa doar “20 zile într-un an” şi “la trei şedinţe din 27”. Mai mult, Sorin Timiş a menţionat că primarul Tony Mihali ar avea contracte cu primăria pe care le-ar fi distrus pentru a nu fi acuzat de incompatibilitate. “Mi-a spus că actele nu mai sunt, că le-a distrus. S-au refăcut actele, mi-a cerut să le semnez, pentru că, încă din prima zi a făcut o împuternicire pe numele meu, să semnez în locul lui. Ei bine, am refuzat. De aici a izbucnit conflictul între mine şi el. M-a acuzat că sunt împotriva lui pentru că am refuzat să semnez”, a mai spus Timiş.

“Situaţia a scăpat de sub control”

Conform viceprimarului, în Borşa, “situaţia a scăpat de sub control” şi că oraşul are acum “datorii de 100 miliarde lei (n.red. vechi)”. În plus, edilul ar fi trecut peste capul Consiliului Local prin dispoziţii de primar prin care ar fi numit persoanele agreate de el în administraţia locală. “Tot ce am declarat se poate dovedi cu acte!”, a spus Sorin Timiş în cadrul conferinţei de presă. Ca atare, conducerea Partidului Verde, filiala Maramureş, a luat decizia de a retrage sprijinul politic primarului din Borşa. “Ne detaşăm de acţiunile şi declaraţiile primarului din Borşa. Am convenit să facem corp comun alături de consilierii locali verzi şi echipa pe care o avem acolo”, a menţionat Vasile Tivadar, preşedintele filialei maramureşene a verzilor. Totodată, aceştia au cerut sprijinul autorităţilor competente de a aduce Borşa pe “un făgaş normal”.

Cât despre ideea “comandoului poliţienesc”, viceprimarul Timiş a enunţat în cadrul conferinţei de presă ideea că edilul doreşte “să realizeze abuzuri” şi că primarul şi-ar dori “autonomia Borşei”. Reamintim că primarul a anunţat că îşi doreşte organizarea unui “mic comandou poliţienesc” în oraşul maramureşean, alcătuit din oameni instruiţi adecvat şi… înarmaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și