Vineri, 30 ianuarie 2015, o echipă condusă de prefectul judeţului Maramureş, ing. Anton Rohian, lt. col. Ioan Mureşan, inspector şef al I.S.U. Maramureş, primarul oraşului Borşa, Ioan Sorin Timiş, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean in Construcţii Maramureş şi ai Consiliului Judeţean Maramureş, în urma unui raport operativ al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, s-a deplasat in oraşul Borşa (strada Ţapinarilor) unde în cursul săptămânii trecute a avut loc o alunecare de teren.

Fisuri în pereţii caselor

În urma verificărilor, s-a constatat că mai multe locuinţe din zona afectată de alunecarea de teren prezentau fisuri verticale si orizontale la pereţii exteriori, desprinderea rampei scărilor de acces de corpul unei clădiri si prăbuşirea unei anexe din zidărie. A fost imediat dispusă monitorizarea permanentă de către membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Borşa. Totodată au fost efectuate lucrări de drenare şi evacuare controlată a apei de pe amplasamentul afectat, au arătat responsabilii.

Mai trebuie spus faptul că pentru stabilirea cauzelor care au dus la apariţia alunecării de teren s-a dispus realizarea unei expertize tehnice (de către o echipa de experţi din Cluj Napoca). În urma acesteia se vor stabili măsurile de intervenţie ce se impun, au precizat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și