De data aceasta accidentul s-a petrecut pe DN 18, la ieşirea din Borşa spre Moisei. Scenariul este la fel ca şi în seara zilei de marţi: neadaptarea la condiţiile de drum, pierderea controlului volanului, răsturnare în şanţ, maşină distrusă. Nimeni nu a fost rănit.

La primele ore ale dimineții de miercuri temperatura aerului era cuprinsă între – 10 grade la Târgu Lăpuș, -9 grade la Ocna Șugatag și Borșa, – 8 grade la Vișeu de Sus și Cavnic, -7 grade în Baia Mare și Sighetu Marmației.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul DN1C și E58 este umed. Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul acoperit cu un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 180 se găsește depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată ce măsoară între 1 cm și 2 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 22 utilaje și 2 UNIMOG și au răspândit 165 tone sare.

De asemenea, pe DN1C și E58 s-a împrăștiat o cantitate de 1600 litri clorură de calciu. Cerul este acoperit, ninge, dar sunt și precipitații sub fo0rma de lapoviță pe toate sectoarele de drumuri naționale din județ. Vizibilitatea în trafic este bună.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă au fost ușor variabile și nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarnă sunt instalate pe toate cursurile de apă din județ și nu au produs evenimente deosebite. Gheață este prezența la malurile rîului Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Lăpuș, Cavnic, Sasar și Firiza. Pod de gheață este format pe răul Mara, iar pe cursurile râurilor Iza, Mara, Cosău, Bârsău, Cavnic, Firiza și Nistru sunt poduri de gheață cu ochiuri.

Stratul de zăpadă măsoară: 81 cm la Cavnic, 75 cm în Pasul Gutâi, 74 cm la Firiza, 58 m la Luhei, 57 cm la Baiut, 51 cm la Coroieni, 41 cm la Grosii Tiblesului, 39 cm în Baia Borșa, 37 cm în Poiana Borșa și la Vișeu de Sus, 33 cm la Moisei, 29 cm la Mara și Târgu Lăpuș, 23 cm în Baia Mare, 19 cm la Vf. Iezr, 18 cm la Sighetu Marmației și 17 cm la Ocna Șugatag.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -10 grade în Pasul Gutâi, -9 grade la Borșa, Cavnic, Vișeu de Sus, Petrova, -8 grade la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag, -7 grade la Sighetu Marmației și -6 grade în Baia Mare. Nu sunt probleme în alimentarea localităților din județ cu energie electrică.

Serviciul Județean de Ambulanță a transportat noaptea trecută trei persoane fără adăpost, care au avut probleme de sănătate din cauza temperaturilor scăzute la Unitatea de Primire de Urgență a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”.

Vremea se va încălzi astăzi față de zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse va ninge. Vântul va suflă slab la moderat cu unele intensificări în zona montană înalta viscolind trecător ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, iar cele minime între -6 și -3 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Joi, 10 ianuarie a.c., prognoza meteorologică prevede că vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Local va ninge slab. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar cele minime între -8 și -5 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață. În dată de 11 ianuarie sunt așteptate ninsori, pe arii extinse, mai ales în cursul nopții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și