În acest scop, timp de două zile, respectiv 29 şi 30 octombrie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au participat în colaborare cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa la o serie de acţiuni.

Acestea au vizat în principal respectarea măsurilor de combatere a răspândirii virusului Sars Cov2 , prevenirea absenteismului şcolar şi a victimizării elevilor din unităţile de învăţământ ale oraşului Borşa.

Toate aceste acţiuni vizează siguranţa elevilor, atât în interiorul unităţilor şcolare, cât şi în zona adiacentă acestora, mai cu seamă acolo unde îşi desfăşoară activitatea diverşi agenţi economici.

Poliţiştii au verificat modul de respectare a normelor legale referitoare la triajul epidemiologic, asigurarea circuitelor corespunzătoare, existența substanțelor dezinfectante avizate, atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini, a materialelor de igienă individuală și de curățenie în cantitate suficientă, dotarea cu echipament de protecție complet a personalului de îngrijire și utilizarea acestora corespunzător cu activitățile desfășurate în incinta unităților școlare, inclusiv pentru elevi și personal didactic.

Au fost verificate 14 unităţi de învăţământ – Liceul Borşa şi alte 13 şcoli gimnaziale, precum şi un număr de 7 unităţi de alimentaţie publică din centrul oraşului. În urma acestor activităţi au fost aplicate 6 sancţiuni, constând în avertismente, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Astfel de acţiuni vor fi realizate şi în alte localităţi, cu respectarea normelor de protecţie şi combatere a noului virus.

Sănătatea şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice rămân preocupări permanente ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și