CLARIFICĂRI LA CALD

În momentul în care am acceptat să candidez pentru această funcție eram conștient că vor urma și astfel de răutăți. Mi-am asumat acest risc. Mi s-au adus niște acuzații din partea domnului primar, care consider că trebuie clarificate. Deși mă afectează într-o oarecare măsură, totuși mă bucur că în sfârșit domnul primar își dă arama pe față.

În urmă cu două săptămâni, domnul primar aborda câteva persoane pentru a le convinge să iasă pe postul local și a mă denigra. Cum a fost refuzat, s-a văzut nevoit să o facă singur.

1. Sunt acuzat că în tinerețe am fost încarcerat. Greșit! Am fost în cercetări timp de 5 luni și 3 săptămâni. În anul 1985 am dat o palmă unui milițian care era beat și făcea abuzuri asupra mea și a unor prieteni. Am plătit pentru această greșeală pentru care sincer vă spun: NU ÎMI ESTE RUȘINE! Cine a trăit vremurile respective știe bine ce abuzuri se făceau și despre ce vorbesc.

2. Sunt acuzat pentru anumite retrocedări. Familia Fonta împreună cu celelalte rude a dobândit dreptul de proprietate ca urmași ai fostului primar Timiș Petre Gabor. Retrocedările au fost perfect legale. Pentru aceste acuzații mincinoase îl voi acționa în instanță pe domnul primar, care va trebui să își asume vorbele și să probeze ceea ce spune. De asemenea, mă văd nevoit să sesizez CNA-ul, deoarece orice acuzație prezentată la TV trebuie dovedită, era de datoria domnului moderator să ceară prezentarea dovezilor pentru toate acuzațiile care mi s-au adus. Aștept ca domnul primar să prezinte dovezile în următoarea emisiune, cu subiect și predicat.
De dragul discuției, având în vedere faptul că domnul primar mă bârfește pe la ședințele PSD și îmi arogă 60% din Borșa (de ce nu 100%?) înseamnă că o bună parte din taxele și impozitele locale ar proveni din banii mei. Nu? Și atunci, întreb: oare nu este normal să știu cum sunt cheltuiți acei bani? Cred că domnul primar stă prost la capitolul matematica.

3. Sunt acuzat că am `adidași` de firmă. Promit că în următoarea emisiune o să-i fac cadou și lui o pereche.

4. Sunt acuzat că merg în campanie în toate cartierele. Bineînțeles! Și voi continua să fac acest lucru. Dacă tot mă acuză că nu cunosc străzile, acum am ocazia să le învăț.

5. Sunt acuzat că aș fi candidat la primărie în urma unor certuri dintre noi, sau pentru a obține nu știu ce! Interesant este faptul că eu nu știam că suntem certați, deoarece chiar cu o zi înainte de a-mi depune candidatura am fost sunat de către domnul primar și invitat la un suc. Nu avea mașina la dispoziție și m-a rugat să-l iau eu din fața sediului PSD. Era curios să vadă dacă voi candida sau nu. I-am satisfăcut curiozitatea.

Nu candidez la primărie pentru salariul de 3.000 de lei. Nu candidez pentru a obține nu știu ce, fiindcă dacă chiar mi-aș dori ceva, aș obține.
Candidez pentru că lucrurile au scăpat demult de sub control în orașul nostru. Există foarte multe amenințări la adresa multor persoane, printre care unele apropiate mie, chiar din lista de consilieri. Din câte știu nu ne-am întors în anii `95-`96.

Candidez pentru că parțial sunt vinovat pentru ceea ce se întâmplă, fiindcă l-am susținut în 2014 și m-am lăsat atras în mocirla pe care au creat-o atunci, lăsându-mă intoxicat cu toate acele povești legate de Tony. Nu era treaba mea, era fix problema lui că Tony i-a cerut demisia. Domnul primar vorbește de implicarea familiilor în politică. Din câte știu, eu nu mi-am amestecat familia în probleme legate de politică. Îi reamintesc însă domnului primar că în 2014 am fost căutat la autobază de către soția dânsului, cred că își mai amintește motivul, moment în care m-a strâns în brațe și mi-a mulțumit că sunt alături de soțul ei.

Deci, nu este vina mea că domnul primar i-a dezamăgit pe cei care l-au ajutat să ajungă în funcții. Nu este vina mea că a făcut atâtea prostii într-un timp atât de scurt.

Este vina mea că m-am lăsat dus de nas de victimizările lui din 2013-2014 și i-am oferit sprijinul politic deschizându-i ușile pe la județ.

6. Nu sunt un SFÂNT, la fel cum nici primarul nu este. În politică nu există sfinți. Nu sunt nici Bau Baul orașului, așa cum vrea să mă scoată primarul.

7. Nu tânjeam după această funcție, pentru că știu ce dezastru e în primărie. Eram foarte confortabil în funcția pe care o am, sau aș fi fost mult mai confortabil dacă nu m-aș fi implicat in politică deloc.
Nu îmi este rușine nici cu trecutul, nici cu prezentul. Am făcut în viața mea și bune și rele, important este ce lăsăm în urma noastră.

Borșenii au alternative, vor vota așa cum vor considera de cuviință. Eu nu cerșesc voturi, doar cer un vot de încredere, există o diferență între a cere și a cerși. Este alegerea fiecăruia, nimeni nu poate fi obligat sau forțat.

Indiferent de rezultat eu voi avea loc de "Bună ziua!".
Sunt binevenite aceste ieșiri, cred că în acest fel, oamenii își pot crea o părere obiectivă asupra tuturor candidaților, oamenii trebuie să știe între cine și ce au de ales.

Nu am de îi dat nici un fel de explicații actualului primar, singurele explicații pe care le dau sunt în fața dumneavoastră.

Îl rog pe domnul Primar, ca în următoarele emisiuni să își revizuie comportamentul, să fie puțin mai cuviincios și să dea dovadă de puțin respect și de bun simț. Atâta timp cât eu folosesc în spațiul public formulele de politețe, îl rog să facă același lucru. Nu suntem la PER TU!
Voi uza de dreptul la replică în următoarea emisiune, unde voi aduce mai multe clarificări.

P.S. Abia acum, cred că putem spune, nu că suntem certați, dar cu siguranță nu mai putem fi prieteni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și