Frumusețile din Borșa au fost promovate prin intermediul târgurilor de turism, atât din țară cât și din străinătate, iar azi, orașul de la poalele munților Rodnei a devenit unul dintre atracțiile turistice ale Maramureșului, potrivit JurnalMM.ro.

Felicitări tuturor factorilor implicați în acest proces ale cărui rezultate sunt fabuloase. În acest moment, în Borșa nu mai există niciun loc de cazare la nicio pensiune sau hotel din oraș, totul fiind ocupat la refuz și în Complex.

Conform declarației oferite de primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș, ”invazia” a început încă de săptămâna trecută, iar acum pare să fi atins apogeul. ”Nu mai există niciun loc de cazare la nicio pensiune autorizată, fapt care nu poate decât să ne bucure și să ne facă mândri de ceea ce am reușit aici. Niciodată nu am avut atât de mulți turiști ca în acest an, însă pot spune că am muncit cu toții pentru această reușită, o muncă de echipă susținută, ale cărei rezultate le vedem azi”, a explicat edilul de Borșa, Sorin Ion Timiș.

Coada la telescaunul din Borșa este mai lungă decât a fost în iarnă, când lumea a venit în Borșa pentru a schia. Ce vor să vadă turiștii, în mod special, este Cascada Cailor, Lacul Știol și Pietrosul Rodnei, însă și celelalte atracții turistice ale zonei sunt vizitate de curioși. Amintim aici Vârful Toroioaga din Munții Maramureșului, Biserica de Lemn, care este monument istoric, dar și zona Căldarea Puzdrelor.

Sorin Ion Timiș: ”Promovarea de la Info Trip Borșa 2014 și târgurile de turism din Polonia, Cehia și Slovacia își arată rezultatele”

Referitor la ”invazia” turiștilor români și străini, primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș are și o explicație. ”Se pare că n-am muncit de pomană la ”Info Trip Borșa 2014, desfășurat în toamna anului trecut, dar și la târgurile de turism din Cehia, Polonia și Slovacia. Mare parte dintre turiștii străini care se află azi, în Borșa, provin din aceste trei țări.
Avem grupuri de turiști amatori de urcatul pe munți, dar avem și peste 70 de bicicliști din Cehia, care au luat la pedalat fiecare uliță și cărare din Borșa. Este vizibil că există un interes pentru stațiunea Borșa și locurile înconjurătoare, fapt care aduce speranța că locurile de muncă în turism vor crește pentru locuitorii Borșei”, a precizat primarul de Borșa, Sorin Ion Timiș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și