„Suntem o gașca din Cluj, iar zilele trecute am plecat spre Borsa, pentru a petrece câteva zile acolo, dar se pare ca împrejurările nu au fost tocmai favorabile, așadar sa va povestim mică noastră întâmplare.

In noaptea dintre 4/5 aprilie 2018 ne-am gândit sa facem o plimbare pe Pasul Prislop, neavând ce sa facem in oraș la acea ora, cu un jeep împrumutat.

Ajunși acolo am continuat așa-zisa plimbare spre Carlibaba. Am intrat pe un drum lateral public, iar in mijlocul drumului era o creanga, sau cel puțin asta credeam noi, neavând pe unde sa o ocolim am trecut peste ea. Dar in momentul respectiv rotile mașinii s-au spart . Am întors repede pentru a putea ajunge la drumul principal fiindcă acolo nu era semnal, din păcate nu am reușit. Asta se întâmpla pe la 0:30, am încercat sa chemam ajutoare, dar nu aveam pe cine. A trecut o singura mașina, i-am făcut semn sa ne ajute, dar a trecut in viteza fara sa ne bage in seama.

Pe la ora 2:00 a venit o mașina cu 5 reprezentanți ai Direcției Silvice (așa s-au prezentat) fiind foarte deranjați de prezenta noastră acolo și mai ales de faptul ca le-am tulburat somnul, ei fiind anuntați de poliție. Ne-au luat la întrebări și ne-au percheziționat mașina, dar noi le-am spus cele întâmplate și care era intenția noastră. Le-am cerut ajutorul, pentru ca erau singurii care ni-l puteau oferi la acea ora.

Au plecat sa vadă locul pe unde am trecut, iar la întoarcere nu s-au mai oprit sa ne ajute trecând efectiv pe lângă noi. După puțin timp a trecut din nou in viteaza mașina pe care anterior am oprit-o sa ne ajute, nu a făcut-o nici de aceasta data. Am rămas acolo “captivi” pana la ora 10:00 dimineața cand au reușit cei pe care i-am sunat sa ajungă.

Ca sa concluzionam: după aceasta drumeție am rămas cu pagube materiale considerabile și pe lângă acestea fără niciun pic de ajutor din partea autorităților, noi neavând nicio vina pentru cele petrecute . Nu credem ca este normal ca acele capcane sa fie puse aleatoriu in zonele in care are acces oricine, chiar dacă acea zona, probabil, este vizata pentru braconaj, ceea ce noi nu aveam de unde sa știm și chiar dacă s-a întâmplat autoritățile puteam sa facă minimul de efort pentru a ne ajuta, dacă tot s-au `deranjat` sa vina la ora aia acolo”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și