Jurnalistul Vasile Dale a primit o scrisoare de la câțiva borșeni, căzuți victime ale clanurilor de interlopi care conduc acest oraș, scrisoare în care se descrie un alt incident grav petrecut tot în orașul fărădelegilor.

Înainte de a publica integral scrisoarea, vasiledale.ro precizează faptul că au fost verificate buletinele de presă furnizate zilnic de IPJ Maramureș pentru a verifica dacă incidentul a fost mediatizat. Rezultatul: nicio vorbă despre acest subiect!

„În seara de 06 iulie 2017 intre orele 22.30-23.00, in timp ce subsemnata Timis Daniela circulam la volanul autoturismului personal in Borsa am fost lovită de un alt autovehicul, un Audi A3, condus de Grec Nicoara Horinca, membru unui clan din Orașul Borsa care îl cunosc majoritatea sub denumirea de Clanul Horinca. Imediat soferul șoferul a părăsit locul accidentului, acesta fiind sub influența băuturilor alcoolice. Politia a ajuns la fata locului, la fel si un echipaj al SMURD Maramures. Fiind ranita am fost dusa la Spitalul din Borsa pentru a primi ingrijiri medicale. La scurt timp, la spital a fost adus Grec Nicoara Horinca pentru a-i fi recolta probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. El a fost prins de politisti la scurt timp dupa ce a fugit de la locul accidentului.

In acelasi timp la spital au venit si alti membri ai clanului, vreo 20 de indivizi. Nicoara Horinca nu a recunoscut ca a condus masina. Mai mult, varul lui, Roland zis Roli Horinca sustinea ca el ar fi condus.

La spital a ajuns si sotul meu, Dumitru Timis, insotit de fiul meu, Timis Dumitru Gabriel.

In acest timp, cativa din membrii clanului Horinca, si anume: Ionuc Timis, zis Pericol; Catalin Danci, zis Porcu; Liviu Coman, zis Utu, au intrat in spital. Ei au mers la sotul si fiul meu si i-au luat la bataie. I-au lovit cu pumnale si bate. Fiul meu, Gabriel, a reusit sa fuga, in timp ce sotul meu a ramas inconstient intr-o balta de sange. Totul s-a petrecut in interiorul spitalului, in timp ce eu primeam ingrijiri medicale, in fata organelor de politie dar si al personalului medical de la UPU. Apoi fiul meu impreuna cu soferul sotului meu au fost urmariti si opriti de aceleasi persoane din clanul amintit mai sus. Au fost batuti fara mila pana au ajuns echipajele de politie.

Sotul meu a primit ingrijiri medicale la UPU Borsa, dar fiind batut rau a fost transferat in dimineata zilei urmatoar la Spitalul din Targu Mures. La spital a ajuns si fiul meu, cu rani grave, dar si soferul sotului.

De atunci si pana in prezent atat eu cat si familea mea suntem amenințati de Grec Roland zis Roli, Grec Nicoara zis Horinca, Coman Liviu zis Uțu, Timis Ioan zis Pericol, Colt Alb, toate aceste persoane încearcă sa ne intimidieze, sa ne sperie. Aceste persoane cred ca o sa ne retragem plângerile depuse la Politia Borsa” a scris Daniela Timis.

ACTUALIZARE: Punct de vedere al d-lui Grec Nicoară cu privire la cele expuse în articolul de mai sus:

„Lumea clanurilor nu este doar o idee, clanurile nu se regăsesc doar in teorie sau într-o lume a tenebrelor ci și în zona instituțională. Dreptul la replică pe care mi l-a acordat redacția dumneavoastră este in replica la un articol publicat de redacția dumneavoastră la cererea doamnei Timiș, soția lui Timiș Dumitru zis Buric, șeful clanului Buric.

Lupta pentru supremație in Borsa a creat adevărate zone de criminalitate organizată care a avut un singur țel: acapararea masei lemnoase din localitate și nu numai. Adevaratele razboie sunt purtate de acești indivizi care dețin monopol asupra zonei financiare create prin defrișări masive de 28 de ani.

De 28 de ani cu ajutorul multor polițiști din localitate s-au ascuns multe abuzuri la care noi cetățenii am fost supuși, abuzați, bătuți de clanurile Buric si alte clanuri unde șefii poliției au închis la propriu ochii. Minciunile Danielei Timiș sunt evidente, am fost supus la rândul meu unei agresiuni in data de 6 iulie 2017, soțul ei și alți 3 indivizi m-au bătut cu bâte, leviere de mașină și alte corpuri contondente.

Politistii care erau la fata locului m-au dus la secția de politie deși prezentam urme vizibile la nivel cranian și maxilo faciala de lovituri. Ulterior polițiștii au declarat că au văzut când am fost agresat iar ulterior reaudiati ceilalti de politisti au declarat că nu au mai văzut nimic. Pe un politist l-am indicat în plângerea penala că un om platit pentru a închide ochii, ani de zile s-au vehiculat numele acestuia că fiind pe statul de plată al familiei Buric.

Dosarele penale în care a fost condamnat domnul Buric sunt evidente, circula fara permis de conducere iar Poliția Borsa închide ochii.

Noroc cu doamna Prim Procuror de la Parchetul Vișeu că a pus piciorul in prag că urmare a atâtor nelegalități comise de lucrătorii poliției Borsa.

Si-au preconstituite probe, au făcut din instituțiile statului un râs și ei care sunt adevărată crima organizata din Borsa vorbesc de interlopi.

Cetatenii și cititorii dumneavoastră trebuie sa știe realitatea că minciunile nu mai pot dura. Luati mana de pe instituțiile statului, luați mana de pe păduri. DNA-ul și DIICOT trebuie sa știe ce se întâmplă în acest mic Palermo al României” (Text si foto furnizate de Grec Nicoara)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet