Totul a pornit cu o plângere făcută tocmai de preot, împotriva tinere și a părinților ei care, conform spuselor părintelui borșean, l-ar fi șantajat. La scurt timp, la Poliția din Borșa s-a primit o plângere și din partea fetei, care susține că preotul ar fi tras-o în biserică și ar fi atins-o în mod necuviincios.

Informațiile care curg despre preotul borșean nu sunt dintre cele mai potrivite, iar comunitatea din care face parte și pe care o reprezintă, nu îi ține partea. Mai mult, oamenii locului arată că preotul ar fi avut abateri și în trecut, una cu un an în urmă, însă povestea s-a mușamalizat. Mai mult, concetățenii săi arată că, de-a lungul anilor, preotul a pierdut din enoriași, tot mai mulți dintre credincioși alegând să se înscrie în alte parohii.

Cu câțiva ani în urmă, în parohia unde activa preotul acuzat, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a mai trimis un preot, iar scandalul s-a întins pe câțiva ani. Și fiindcă preotul nou nu a reușit nicicum să ajungă la consens cu cel vechi, Episcopia a acceptat să construiască o a doua biserică în zonă, iar credincioșii preotului cu probleme s-au mai împuținat. Alții susțin că părintelui nu i-ar mai ajunge banii (oricât de mulți ar primi) și că, deși borșean get-beget la origini, nu potrivește cu oamenii locului. Deocamdată preotului i s-a retras, provizoriu, dreptul de a profesa, însă mulți susțin că nu se va mai întoarce niciodată să predice din altar. Și că pentru Borșa, asta nu va reprezenta o pierdere!

Așteptăm, însă, ca ancheta să-și urmeze cursul și la final să se stabilească vinovăția sau nevinăvăția fiecăruia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și