“Ultimele derapaje aberante ale primarului din Borşa, un oarecare Toader, mă obligă să reacţionez pentru ca borşenii şi oamenii din zonă care mă cunosc să nu rămână cu o imagine eronată despre mine. Deşi îşi arogă un nume occidental, activitatea şi apucăturile malefice ale acestui om demonstrează, încă o dată, că tinereţea nu este o virtute, nu este neapărat sinonimă cu performanţa, calitatea, competitivitatea.
Nu aş mai fi vrut să mai răspund la stupizeniile debitate de acest om, căruia nu merită să îi pronunţ numele, dar ultimele atacuri la persoana mea mă determină să aduc noi precizări, evident pentru borşeni, nu pentru vremelnicul şi incompetentul conducător al Primăriei.

Îmi rezerv din start dreptul de a prezenta, în cel mai scurt timp, autorităţilor centrale ale statului român anumite dovezi concrete ale ilegalităţilor de care se face vinovat primarul din Borşa. Până acum nu am recurs la acest gest, aflat la îndemâna unui demnitar al statului, însă minciunile şi aberaţiile la care se pretează acest individ fără şcoală, fără maniere şi fără bun simţ mă obligă să mă adresez instituţiilor care apără respectarea legilor ţării. Borşenii trebuie să ştie că nu am avut, nu am şi nu voi avea nici un pact şi niciun fel de înţelegere, nici cu primarul, şi nici cu viceprimarul din Borşa, pentru a-mi crea anumite avantaje personale.

Constat însă că primarul, care striga în gura mare că va face ordine şi curăţenie în Borşa, după preluarea mandatului, nu a făcut nimic în a-şi îndeplini promisiunile electorale, iar localnicii văd şi simt acest lucru. Dezamăgire totală pentru ei! Mai mult, dacă toate acuzaţiile din ultima perioadă care îi sunt aduse de mass media judeţeană sunt adevărate, şi deocamdată nu au fost contestate, atunci primarul poate fi culpabil de fapte extrem de grave, penale chiar. Chiar el făcea nu demult apel la fosta conducere a Primăriei Borşa să îşi asume greşelile făcute, să plătească pentru ele.

Acum, se pare că roata vieţii s-a cam întors defintiv în detrimentul edilului! Acesta nu numai că a cheltuit într-un an şi jumătate suma de 100 de miliarde lei vechi lăsaţi în conturi de fostul primar pentru investiţia de la pârtia de schi, nu se ştie exact pentru ce, dar a produs în plus un prejudiciu Primăriei Borşa de alte 100 de miliarde lei vechi, sumă ce constituie datoriile prezente ale instituţiei către diverşi furnizori.

Toate investiţiile şi promisiunile făcute borşenilor au rămas iremediabil neîndeplinite, şi, mai mult decât atât, primarul a cheltuit banii publice pe proiecte numai de el ştiute, pierzând cel puţin două investiţii capitale pentru zonă: proiectul Vital şi realizarea pârtiei de schi.

Pe mine borşenii mă cunosc nu de azi, de ieri, ci de aproape 50 de ani. Nu am nevoie de nimic în plus! Pe acest personaj obscur, fără cei şapte ani de acasă, îl cunosc de vreo trei ani, atunci când a apărut dintr-un Occident întunecat. În tot acest timp, numitul Toader s-a remarcat doar prin falimentul celor circa zece firme pe care le-a deţinut, unele dintre ele prin paradisuri fiscale, înstrăinătate, dizolvate, vândute sau intrate în insolvenţă, după ce au suferit pierderi de zeci de miliarde.

Mai mult, există informaţii dintre cele mai sigure că edilul a folosit în scop propriu, pentru firmele sale, suma de 8,5 miliarde lei vechi, din taxele şi impozitele plătite de borşeni, din buzunarele lor, respectiv din bugetul local, pentru a-şi salva firmele personale de la dispariţie…Cam prin astfel de fapte de „vitejie” s-a remarcat acest individ nedus la biserică, fapt ce probează adevărul dictonului care spune că „nu oamenii cu capul mare au şi minte multă!”.

Nu vreau să mai plictisesc borşenii cu alte replici către viitorul fost primar din Borşa. Nu mă voi coborî niciodată la nivelul lui redus intelectual. Sunt convins că borşenii au alte preocupări, mult mai importante, decât să îi asculte imbecilităţile. Localnicii ne ştiu bine pe amândoi şi pot să îşi dea cu părerea în deplină cunoştinţă de cauză.

Am vrut doar să fac precizările de faţă pentru a nu cumva să îşi imagineze cineva, primarul sau borşenii, că voi lăsa calomniile la adresa mea să evolueze. Deşi ar mai fi multe de spus, mă opresc deocamdată aici, şi las pe mai departe instituţiile statului să îşi facă datoria”, se arată într-un comunicat de presă al deputatului de pe Colegiul 5 Maramureş, Nuţu Fonta.

UPDATE: “Nu am făcut decât sa va provoc, dumneavoastră sunteți cel care ma ataca si ma denigrează de multă vreme. Ma deranjat mult faptul de a fi lovit de autor necunoscut. Articolele negative comandate la adresa mea din presa si de pe internet lansate din anonimat de la alegeri încoace m-au iritat foarte tare.

Oamenilor mei pe care ați reușit sa mi-i intoarceti împotriva mea, nu le-ați făcut decât foarte mult rău, incurajandu-i cu protecție si minciuni ca sa va facă pe plac. Bete-n roate la tot pasul (ex.
Remus/spital, depozit/gara, etc…etc….)

Vânătoare cu controale pe capul meu ca sa nu am timp de a dezvălui trecutul așa cum am promis ca voi face! S.a.m.d…..Ma simt foarte manjit ca am coborât la acest nivel mizerabil, dar m-ați forțat sa o fac si am făcut-o contrar principiilor mele. Recunosc ca nu am fost diplomat, dar astfel de lucruri atât de murdare ma obliga sa fiu direct si pe întelesul tuturor, sub considerentul ca astfel de actiuni si interese nu sunt nici pe departe diplomatice si nu merita un bob de diplomatie.

Va sfătuiesc sa analizați mai bine si veți vedea ca eu (încă) nu v-am atacat, sunt dezgustat si doar v-am provocat. Dar v-ați inșelat amarnic crezând ca puteți face lucruri malefice din umbra, iar in cazul in care încercati sa o mai dați la invartita, înseamnă ca in continuare aveți aceleași principii si ma obligați sa trec cu adevărat la atac! Nu vreau nici război, nici pace cu dumneavoastră, vreau liniște atât in oras cât si la primărie si activitate zero a grupurilor de interes cu primăria.Nu va mai prefaceti ca situatia este altfel decât cum este, ca nu tine, atâta timp cât eu conduc” – este mesajul transmis de primarul de Borşa deputatului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și